Sähköposti

Ohjeet ja vinkit

Sähköposti on osa Soneran Laajakaistaliittymää. Soneran laajakaista-asiakkaana sähköposti on automaattisesti käytössäsi.

Laajakaistaliittymääsi kuuluu pääpostilaatikon lisäksi neljä lisäpostilaatikkoa. Jokaisen sähköpostilaatikon koko on 500 Mt. Voit halutessasi tilata laatikkoon 500 Mt lisätilaa, mikä kasvattaa postilaatikon 1000 Mt:n kokoiseksi.

IMAP-tuki on käytössäsi, kun laajakaistaliittymän sähköpostilaatikon koko on 500 Mt. Tätä pienemmät sähköpostilaatikot käyttävät vanhempaa POP3-protokollaa.

Sähköpostiisi liittyvät ominaisuudet voit tarkistaa kirjautumalla Omille Sivuille. Omilta Sivuilta voit myös tilata sähköpostilaatikon lisätilan, lisäpostilaatikoita ja muuttaa sähköpostisi edelleenlähetysasetuksia.

Käyttöönotto

Sähköpostin käyttämiseen on useampi vaihtoehto

Sähköpostiohjelmat
Webmail
Sähköpostiasetukset matkapuhelimeen
Sähköpostiohjelmat Webmail Älypuhelin
  1. Sähköpostiohjelma, joita ovat esim. Outlook tai Outlook Express. Nämä ohjelmat lataavat sähköpostiviestit palvelimelta kotikoneellesi. Voit lukea viestit ja vastata niihin kyseisestä ohjelmasta.
  2. Sähköpostiviestejä voi lukea ja niihin voi vastata myös suoraan sähköpostipalvelimelta käyttäen webmailia Internet-selaimella. Soneran webmailiin pääsee Soneran Omien Sivujen kautta ja suoraan osoitteesta webmail.inet.fi.
  3. Älypuhelimessa sähköpostisi ovat aina mukanasi missä ikinä menetkin.

Yleiset sähköpostiasetukset

Lue tarkemmin aiheesta sivulla: Sähköpostiasetukset.
Saapuvan postin palvelin (POP3/IMAP4): mail.inet.fi
  • Portti: 143 (IMAP4) / 110 (POP3)
  • Portti: 993 (IMAP4 SSL-salaus) / 995 (POP3 SSL-salaus)
Lähtevän postin palvelin: mail.inet.fi
  • Portti: 25
  • Portti: 465 (SSL-salaus)
Sähköpostitilin lisääminen Sähköpostitilin asetusten tarkistaminen Tietoturva-asetusten käyttöönotto
Apple Mail
Outlook Express
Outlook 2003

Thunderbird

Windows Mail

Muutokset

Lue tarkemmin aiheesta sivulla: Sähköpostilaatikoiden hallinta.

Ongelmatilanteet

Webmailin käyttöä tuetaan seuraavilla selaimilla:

Firefox 3.6+
Internet Explorer 7.0+

Lue tarkemmin aiheesta sivulla: Sähköpostin ongelmatilanteet

Salasanan vaihtaminen laajakaista-asiakkaille

Salasana on hyvä muuttaa heti uudet tunnukset saatuasi. Salasanan muuttaminen heti alussa ja määrätyin väliajoin lisää tietoturvallisuuttasi. Salasanan voit muuttaa Omilla Sivuilla.

1. Kirjaudu sisään sillä käyttäjätunnuksella, jonka salasanan haluat vaihtaa.
2. Valitse Laajakaistaliittymä > Vaihda salasana ja seuraa ohjeita. Salasanan muutos koskee kaikkia palveluita, joihin tarvitaan kyseistä käyttäjätunnusta ja salasanaa (esim. sähköposti ja kirjautuminen Omille sivuille).

Huom! Tallenna matkapuhelinnumerosi Omille Sivuille. Valitse Laajakaistaliittymä > Salasana matkapuhelimeesi. Sen jälkeen voit tilata uuden salasanan maksutta Soneran Omien sivujen sisäänkirjautumissivun linkistä "Unohdin tunnukset" antamalla sen käyttäjätunnuksen, johon kuuluvan salasanan olet unohtanut. Pääset tilaamaan uuden salasanan myös suoraan tästä linkistä.

Jos käytät sähköpostin lukemiseen sähköpostiohjelmaa, vaihda uusi salasana myös kyseiseen ohjelmaan. Katso ohjeet artikkelista sähköpostiasetukset.