Etusivu > Asiakastuki > Ohjeet ja vinkit: Laajakaista > IP-osoite/Windows Vista

IP-osoite/Windows Vista

Ohjeet ja vinkit

Tietokoneella olevan IP-osoitteen tarkistamiseen ja uudistamiseen on Windows Vistassa monia tapoja, joista tässä esitellään yksi vaihtoehto.

1. Valitse Käynnistä ja kirjoita hakukenttään cmd. Valikkoon tulee näkyviin "Ohjelmat"-kohdan alle cmd. Klikkaa sitä hiiren oikealla napilla. Valitse Suorita järjestelmänvalvojana. Klikkaa Jatka "Käyttäjätilien valvonta" -ikkunasta, mikäli sellainen avautuu.
2. Komentorivikehoite avautuu uuteen ikkunaan. Kirjoittamalla ruutuun ipconfig ja painamalla sen jälkeen enter-näppäintä, tietokoneen IP-osoite tai osoitteet tulevat näkyville. Kuvassa näkyy "Ethernet-sovitin Lähiverkkoyhteys", joka on kyseisen tietokoneen ainoa verkkoyhteys ja yhdistää tietokoneen modeemiin. 169-alkuinen IP tarkoittaa, että tietokone ei ole saanut IP:tä verkosta, vaan se on tietokoneen itsensä generoima. Yhteys ei voi toimia tällä tai 0-alkuisella IP:llä, joten IP-osoite on uusittava.
3. Ennen IP-osoitteen uusimista on nykyinen IP vapautettava. Tämä onnistuu komennolla ipconfig /release. Onnistuneen IP:n vapauttamisen jälkeen yhteyden käytössä oleva IP näyttää tyhjää tai on 0.0.0.0. Mikäli vapautus ei onnistu, syynä on yleensä kiinteäksi asetettu IP-osoite. Katso ohjeet artikkelista Verkkoasetukset.
4. IP-osoitteen uusiminen onnistuu komennolla ipconfig /renew. Mikäli tietokone saa nyt 80-, 84- tai 88-alkuisen IP:n, on se varmasti kytketty internetiin. 192- tai 10-alkuinen IP tarkoittaa, että tietokone saa IP:n joltain reitittävältä laitteelta, jonka puolestaan pitäisi saada osoite verkosta.
5. Onnistuneen IP:n uusimisen jälkeen yhteyden toimivuuden voi testata esim. avaamalla jonkin www-sivun tai suorittamalla ping-testin.