ADSL-modeemit

Ohjeet ja vinkit

ADSL-modeemin asetukset

VPI

0

VCI

33

Yhteysmuoto
Routed (reitittävä)
tai
Bridged (siltaava)
RFC 2684 / RFC 1483
Modulointiasetukset
Yli 8 Mbit/s -liittymä
8 Mbit/s tai alle
  • ITU-T G.dmt
  • ANSI T1.413 issue 2

Tämä sivu käsittelee ADSL-modeemeita, toimiviksi testatut kaapelimodeemit löydät täältä.

Sekä Kodin Netti ADSL että ADSL-liityntätavalla toteutettuihin Kodin Netti Valokuitu -liittymiin suositellaan ulkoista ADSL-modeemia, jossa on laitevalmistajan uusin ohjelmistoversio. Tähän on koottu lista ADSL-modeemeista, jotka olemme jo itse testanneet ja hyväksi havainneet. Lisäksi voit tarkistaa näiltä sivuilta ADSL-modeemisi oikeat operaattoriasetukset.

Modeemien ohjelmistopäivityksiä löydät yleensä modeemivalmistajan internetsivuilta esimerkiksi "Tekninen tuki ja lisätietoja" -linkistä.

Yli 8 Mbps -nopeusluokat vaativat ADSL2+ -tekniikkaa tukevan ADSL-modeemin.

Toimiviksi havaitut modeemit

A-link

A-linkin tekninen tuki ja lisätietoja
  • RR24, (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin ja SPI-palomuuri)
  • RR24AP, (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin, WLAN, SPI-palomuuri)

Inteno

• Inteno DG201 (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin, palomuuri, WLAN)
  • Inteno DG301 (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin, palomuuri, WLAN)

Siemens

Siemensin tekninen tuki ja lisätietoja
Siemensin tekninen tuki, puhelin 09 2294 3700
  • Siemens SpeedStream 5100

TeleWell

TeleWellin tekninen tuki ja lisätietoja
  • TeleWell TW-EA201v2 (ADSL2/2+, 1-porttinen)
  • TeleWell TW-EA501 (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin, palomuuri)
  • TeleWell TW-EA510 (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin, palomuuri, WLAN)
  • TeleWell TW-EA716v2 (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin, palomuuri)
  • Telewell TW-EA510v3c (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin, palomuuri, N WLAN)

Thomson

Thomsonin tekninen tuki ja lisätietoja

ZyXEL

ZyXELin tekninen tuki ja lisätietoja
  • ZyXEL P660H (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin, palomuuri)
  • ZyXEL P660HW (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin, WLAN, palomuuri)
  • ZyXEL P660HN-T1A (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin, N WLAN, palomuuri)
  • ZyXEL P2602HW (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin, WLAN, palomuuri)
  • ZyXEL P-870HN-51b (ADSL2/2+, VDSL2, 4-porttinen kytkin, WLAN, palomuuri)

Huomioitavaa Sonera Kodin Netti Valokuitu -liittymissä

Mikäli käytät Kodin Netti Valokuitu -liittymässä seuraavia Telewellin modeemeita ja käytössäsi esiintyy yhteysongelmia, kehoitamme päivittämään laitteen uusimpaan ohjelmistoversioon.

Huom! Modeemin ohjelmistoversion päivitys on erityisen tärkeää yhteyksissä, joissa yhteysnopeus asiakkaalta verkkoon päin on 2 Mbps. Esimerkiksi TeleWell TW-EA501v3 -modeemia saattaa esiintyä vanhemmalla ohjelmistoversiolla, joka ei tue kuin 1 Mbps nopeutta asiakkaalta verkkoon päin.

• TeleWell TW-EA501 v3 (b) (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin, palomuuri)
  • TeleWell TW-EA510 v3 (b) (ADSL2/2+, 4-porttinen kytkin, palomuuri, WLAN)

Voit ladata ohjelmistopäivityksen Telewellin sivustolta.

Tarvittaessa saat apua laitteiden teknisissä asioissa ja ominaisuuksissa kyseisen laitteen valmistajalta tai maahantuojalta.