Vastaaja

Ohjeet ja vinkit

Vastaaja vastaa puolestasi, kun et itse ehdi tai halua vastata puheluihin. Vastaaja ilmoittaa saapuneesta ääniviestistä tekstiviestillä. Puhelut siirtyvät vastaajaan 30 sekunnin kuluttua tai välittömästi silloin, kun puhut toista puhelua tai et ole tavoitettavissa (puhelimesi on kiinni tai peittoalueen ulkopuolella).

Vastaaja uusiin avattuihin liittymiin

Uusi vastaaja kuuluu veloituksetta perusominaisuutena jokaiseen uuteen Soneran kuluttaja-asiakkaan matkapuhelinliittymään 3.12.2014 jälkeen. Ensimmäisellä soittokerralla vastaajanumeroosi tulee tehdä käyttöönotto.

Käyttöönotto

Uuden vastaajan numero on kaikille yhteinen 042 333 0 333 (kansainvälisessä muodossa +358 42 333 0 333). Soittaessasi ensimmäisen kerran vastaajanumeroon, vastaaja pyytää sinua valitsemaan kielen, tunnusluvun sekä äänittämään tervehdyksen. Halutessasi voit ohittaa nämä asetukset kaksi kertaa, jonka jälkeen vastaaja ottaa käyttöönsä perusasetukset suomen kielellä ja saat tunnusluvun tekstiviestillä. Uuden vastaajan käyttöönotto täytyy tehdä kotimaanverkossa, jotta vastaajaan saapuvia viestejä on mahdollista kuunnella ulkomailla.

Uudistuva vastaaja nykyasiakkaille

Jos vastaajapalvelu on ollut käytössäsi jo aiemmin, uudistus ei edellytä sinulta toimenpiteitä. Vanhat asetukset vastaajassasi (kieli, tunnusluku ja tervehdys) säilyivät ennallaan. Huomioithan kuitenkin uuden kaikille yhteisen vastaajanumeron 042 333 0 333.

Uudistuksessa sait maksutta käyttöösi uuden ominaisuuden, Numeroviesti-palvelun. Alla lisätietoja, miten uudistus vaikuttaa vastaajapalveluusi ja miten voit hallinnoida uusia ominaisuuksia.

Jos käytössäsi ei ole ollut vastaajapalvelua, sait uudistuksen yhteydessä maksutta käyttöösi uuden ominaisuuden, Numeroviesti-palvelun. Alla lisätietoja uusista ominaisuuksista ja miten voit hallinnoida niitä. Halutessasi voit jatkossa ottaa vastaajapalvelun käyttöön soittamalla uuteen vastaajanumeroon 042 333 0 333.

Käyttö

Voit kuunnella viestit vastaajasta soittamalla suoraan vastaajanumeroon 042 333 0 333, jonka löydät aina myös sinulle saapuneesta vastaajan ilmoitusviestistä. Viestien kuuntelu onnistuu myös Omat Sivut käyttöliittymän kautta.

Halutessasi voit tallentaa vastaajanumeron puhelimeesi. Katso vastaajanumeron tallennusohjeet tarkemmin puhelimesi käyttöoppaasta.

Voit helposti muokata vastaajan asetuksia Omilla Sivuilla, kun kirjaudut palveluun puhelinnumerolla. Käyttöliittymässä voit kuunnella ja hallinnoida tervehdyksiä, tunnuslukuasetuksia, viestejä ja palvelun tila-asetuksia. Omat tervehdyksesi voit äänittää ainoastaan soittamalla vastaajanumeroon.

Omille Sivuille kirjatuessasi tarvitset käyttäjäkohtaisen salasanan, jotta voit hallinnoida vastaajaa. Jos sinulla ei vielä ole salasanaa tai olet unohtanut sen, tilaa uusi lähettämällä tekstiviesti SALASANA numeroon 15400 (0€).

Ominaisuudet

Vastaajaan soitettaessa soittaja kuulee tervehdyksen sekä merkkiäänen, jonka jälkeen hän voi jättää maksimissaan 3 minuutin pituisen ääniviestin.

Uudet, kuuntelemattomat ääniviestit säilyvät vastaajassa 10 vuorokautta ja jo kuunnellut viestit 3 vuorokautta, ellet erikseen poista tai tallenna viestejäsi.

Tallennetut ääniviestit säilyvät vastaajassasi niin kauan, kunnes poistat viestin. Huomioithan, että vastaajaan mahtuu yhteensä noin 30 ääniviestiä, oman tervehdyksen ja jätettyjen viestien pituus vaikuttaa siihen, montako viestiä vastaajaan mahtuu.

Voit halutessasi ottaa vastaajan pois päältä, jolloin sinulle soitetut puhelut eivät ohjaudu vastaajaan.

Voit määritellä vastaajan toimimaan niin, että puhelut eivät ohjaudu vastaajaasi, mutta jos akkusi loppuu tai olet paikassa jossa puhelinta ei voi pitää päällä, saat tekstiviestillä tiedon sinua tavoitelleista numeroista. Lue lisää kohdasta Numeroviesti.

Viestien kuuntelu muulla, kuin omalla puhelimella

Viestien kuuntelu toisesta Soneran tai Tele Finlandin liittymästä: Soita vastaajanumeroon 0423330333 ja paina *5. Näppäile liittymänumero, jonka vastaajaan haluat kirjautua. Anna tunnusluku ja #. Mikäli tässä vaiheessa olet unohtanut tunnusluvun, voit tilata uuden tunnusluvun. Tunnusluku toimitetaan siihen liittymään tekstiviestillä, jonka Vastaaja on kyseessä.

Viestien kuuntelu toisen operaattorin liittymästä tai Soneran yritysliittymästä: Soittaessasi vastaajanumeroon 0423330333 kuulet valikon, josta painamalla 2 pääset kirjautumaan omaan vastaajaan. Näppäile oma liittymänumero. Sitten tunnusluku ja #. Mikäli tässä vaiheessa olet unohtanut tunnusluvun, voit tilata uuden tunnusluvun. Tunnusluku toimitetaan siihen liittymään tekstiviestillä, jonka Vastaaja on kyseessä.

Numeroviesti

Saat maksutta tekstiviestillä tiedon vastaamattomista puheluista, jos puhelimesi on ollut pois päältä tai kuuluvuusalueen ulkopuolella, numerosi on ollut varattu tai hylkäät saapuvan puhelun punaista luuria painamalla eikä soittaja ole jättänyt viestiä vastaajaasi.

Tekstiviesti sisältää tiedot vastaamattomista puheluista: sinua tavoitelleen henkilön puhelinnumeron ja viimeisimmän soiton ajankohdan. Jos soittajan numero on salainen tai tuntematon, ei numerotietoja voida näyttää.

Halutessasi ilmoitukset pois päältä, lähetä tekstiviesti POISTA NVP numeroon 15007 (viestin lähetys 0 €).

Vastaaja ja koputus

Koputus-palvelu on puhelimen ominaisuus. Jos koputus-palvelu on käytössä, se ilmoittaa puhelun aikana, että sinulle on tulossa toinen puhelu. Jos et vastaa koputtavaan puheluun ja käytössäsi on vastaaja, se siirtyy vastaajaan. Kun käytössäsi on koputus, et saa Numeroviesti-ilmoituksia.

Hinnat

Vastaajassa ei ole kytkentä- eikä kuukausimaksua ja palvelun sinulle lähettämät infoviestit ovat maksuttomia.

Jos käytössäsi on Minun Sonera tai Sonera Sopiva -liittymä, soitot sisältyvät puhepakettiisi. Jos käytössäsi ei ole puhepakettia, puheluista vastaajaan veloitetaan puhelun mukainen minuuttihinta 0,17 €/min jokaiselta alkavalta minuutilta sekä aloitusmaksu 0,049 €/puhelu. Puhepaketin ylimenevistä puheluista vastaajaan veloitetaan 0,17 €/alkava minuutti.

Puhelut vastaajanumeroon kiinteästä verkosta maksavat arkisin 0,24 €/min (ma-pe klo 7-17) ja muina aikoina 0,16 €/min.

Vastaaja ulkomailla

Vastaaja toimii normaalisti myös ollessasi ulkomailla. Jos sinulle soitettu puhelu ohjautuu vastaajaan ja soittaja jättää viestin ollessasi ulkomailla, ei sinulle aiheudu tästä mitään kustannuksia. Ei puhelun yhdistymisestä vastaajaan eikä siitä, että soittaja jättää sinulle viestin.

Jos soitat itse ulkomailla ollessasi vastaajan numeroon (+358 42 333 0 333) kuunnellaksesi viestejä tai tehdäksesi esim. muutoksia vastaajan asetuksiin, veloitetaan sinulta normaali ulkomaanhinnaston mukainen puhelumaksu. Sonera Sopiva -liittymällä vastaajaan soitot myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Baltiassa sisältyvät puhepakettiisi.

Huomioithan, että uuden liittymän vastaaja tulee ottaa käyttöön kotimaassa, jotta vastaajaan saapuvia viestejä voi kuunnella ulkomailla. Käyttöönoton voit tehdä soittamalla vastaajanumeroosi 042 333 0 333.

Viestien kuuntelu ulkomailla

Viestien kuuntelu ulkomailta: Kun vastaajaviestejä kuunnellaan ulkomailta omalla puhelimella, tarvitset vastaajan tunnusluvun. Soita vastaajanumeroon +358423330333, anna tunnuslukusi ja painaa #. Jos olet unohtanut tunnuslukusi, niin voit tilata uuden painamalla 0. Uusi tunnusluku toimitetaan tekstiviestillä sen liittymän matkapuhelimeen, jonka Vastaajaa halutaan kuunnella.

Viestien kuuntelu jostain toisesta liittymästä ulkomailla: Soittaessasi vastaajanumeroon +358423330333 kuulet valikon, josta painamalla 2 pääset kirjautumaan omaan vastaajaan. Näppäile oma liittymänumero (esim. 0401234567), sitten tunnusluku ja #. Mikäli tässä vaiheessa olet unohtanut tunnusluvun, voit tilata uuden. Tunnusluku toimitetaan siihen liittymään tekstiviestillä, jonka Vastaaja on kyseessä.

HUOM! Mikäli sinulla on uusi liittymä ja siinä vastaaja, muista tehdä vastaajan käyttöönotto ennen ulkomaille matkustamista. Mikäli uuden liittymän vastaajaa ei ole otettu käyttöön kotimaassa (ensimmäisellä soitolla määritellään kieli, tunnusluku ja tervehdys) ja matkustat ulkomaille, ei vastaajan käyttö ole mahdollista. Et pysty soittamaan omaan vastaajaan, etkä voi hallinnoida vastaajan asetuksia tällaisessa tapauksessa. Sinulle voidaan kuitenkin jättää viestejä vastaajaan ja voit kuunnella viestisi kirjautumalla Omille Sivuille.

Irtisanominen

Voit itse päättää, milloin haluat olla tavoitettavissa, vai etkö halua käyttää vastaajaa lainkaan. Vastaajan irtisanominen onnistuu Omilta Sivuilta, kun kirjaudut palveluun puhelinnumerollasi. Omilla Sivuilla pääset myös hallinnoimaan vastaajan asetuksia ja voit ottaa vastaajapalvelun myöhemmin uudelleen käyttöösi.

Katso myösOhjeet