Nettipaketit

Ohjeet ja vinkit

Ohjattu sivulta Tiedonsiirtopalvelut

Nettipakettien avulla voit käyttää nettiä, lähettää ja vastaanottaa multimediaviestejä ja ladata sovelluksia puhelimella, tabletilla, läppärillä ja nettitikulla.

Tiedonsiirto toimii kaikkialla, missä kännykkä kuuluu. Parhaan nopeuden saat 3G ja 4G -alueilla.

Käyttöönotto puhelimella

Käyttääksesi nettiä puhelimella tarvitset:

  1. Soneran matkapuhelinliittymän
  2. 3G- tai 4G-puhelimen
  3. Liittymään nettipaketin
  4. Asetukset puhelimeen


Huom. 4G LTE -verkon käyttöön vaaditaan sim-kortti, joka on vuodelta 2010 tai uudempi.

Sonera Sopiva -liittymä sisältää aina nettipaketin tietyllä nopeudella. Sonera Perus -liittymä sisältää Perusnetin, jolla ei ole kiinteää kuukausimaksua, vaan laskutus tapahtuu käytön mukaan. Myynnistä poistunut Minun Sonera -liittymä sisältää oletuksena Data Tunti -tiedonsiirtopalvelun.

Käytössäsi olevan palvelun voit tarkistaa Omilta Sivuilta. Omilta Sivuilta voit myös vaihtaa tarvittaessa nettipakettia.

Huom! Jos käytössäsi on Sonera Sopiva -liittymä ja Multi-SIM-palvelu, voi rinnakkaiskortilla hyödyntää myös pääliittymän nettipakettia. Myynnistä poistuneen Minun Sonera -liittymän rinnakkaisliittymällä tulee sen sijaan olla oma nettipaketti.

Uusimmissa matkapuhelimissa asetukset ovat valmiina tai saat ne uuteen liittymään automaattisesti tekstiviestilinkkinä. Jos laitteesi on käynyt huollossa tai puhelimessasi ei ole internetasetuksia, voit tilata asetukset uudestaan.

Käyttöönotto läppärillä, nettitikulla

Nettipaketit puhelimeen

Sonera Sopiva -liittymä sisältää aina nettipaketin tietyllä nopeudella paketin mukaiseen käyttömäärään asti. Minun Sonera -liittymän paketit (Data Tunti, Pikkunetti, Taskunetti, Netti) ovat poistuneet uusmyynnistä. Mikäli haluat jatkossa vaihtaa Minun Sonera -liittymän nettipakettia, tulee sinun vaihtaa suoraan Sonera Sopivaan.

Sonera Sopiva -liittymän nettipaketit:

S ja M –paketti

S –paketin netti sopii kevyempään käyttöön esim. uutisten, sähköpostin ja facebookin käyttöön. S –paketissa netin maksiminopeus on 21 Mbit/s. Maksiminopeus on käytettävissä nettipaketin mukaiseen käyttömäärään saakka (1 Gt), jonka jälkeen nettikäyttöä voi jatkaa hitaammalla nopeudella (128 kbit/s) tai ostaa lisäpaketin ja jatkaa netin käyttöä rajattomasti kotimaassa paketin normaalilla nopeudella. Huom. netin käyttö on rajatonta vain kotimaassa, ei pohjolassa ja Baltiassa.

M -paketti paketin netti sopii ahkeraan käyttöön esim. uutisten, sähköpostin, facebookin ja Spotifyn käyttöön. M –paketissa netin maksiminopeus on 21 Mbit/s. Maksiminopeus on käytettävissä nettipaketin mukaiseen käyttömäärään saakkaa (5 Gt), jonka jälkeen nettikäyttöä voi jatkaa hitaammalla nopeudella (128 kbit/s) tai ostaa lisäpaketin ja jatkaa netin käyttöä rajattomasti kotimaassa paketin normaalilla nopeudella. Huom. netin käyttö on rajatonta vain kotimaassa, ei pohjolassa ja Baltiassa.

L ja XL –paketti

L–paketin netti sopii käyttöösi, mikäli surffaat netissä ahkerasti, katsot paljon videoita ja lataat isoja tiedostoja. Paketin maksiminopeus on 150 Mbit/s (Aito 4G) on käytettävissä nettipaketin mukaiseen käyttömäärään (10 Gt) saakka, jonka jälkeen nettikäyttöä voi jatkaa hitaammalla nopeudella (128 kbit/s) tai ostaa lisäpaketin ja jatkaa nettikäyttöä rajattomasti paketin normaalilla nopeudella. Huom. netin käyttö on rajatonta vain kotimaassa, ei pohjolassa ja Baltiassa.

XL –paketin netti sopii käyttöösi, mikäli surffaat netissä ahkerasti, katsot paljon videoita ja lataat isoja tiedostoja. Paketin maksiminopeus on 150 Mbit/s (Aito 4G) käytettävissä nettipaketin mukaiseen käyttömäärään (20 Gt) saakka, jonka jälkeen nettikäyttöä voi jatkaa hitaammalla nopeudella (128 kbit/s) tai ostaa lisäpaketin ja jatkaa nettikäyttöä rajattomasti paketin normaalilla nopeudella. Huom. netin käyttö on rajatonta vain kotimaassa, ei pohjolassa ja Baltiassa.

S Plus ja M Plus -paketti

S Plus –paketin netti sopii rankempaankin netin käyttöön, sillä netin maksiminopeus on 21 Mbit/s (4G-verkossa) ja paketin maksiminopeus on käytettävissä kotimaassa rajattomasti sekä pohjolassa ja Baltiassa nettipaketin mukaiseen käyttömäärään saakka (1 Gt), jonka jälkeen nettikäyttöä voi jatkaa hitaammalla nopeudella (128 kbit/s) tai ostaa lisäpaketin ja jatkaa nettikäyttöä paketin normaalilla nopeudella. Huom. netin käyttö on rajatonta vain kotimaassa, ei pohjolassa ja Baltiassa.

M Plus –paketin netti sopii rankempaankin netin käyttöön, sillä netin maksiminopeus on 21 Mbit/s (4G-verkossa) ja paketin maksiminopeus on käytettävissä kotimaassa rajattomasti sekä pohjolassa ja Baltiassa nettipaketin mukaiseen käyttömäärään saakka (5 Gt), jonka jälkeen nettikäyttöä voi jatkaa hitaammalla nopeudella (128 kbit/s) tai ostaa lisäpaketin ja jatkaa nettikäyttöä paketin normaalilla nopeudella. Huom. netin käyttö on rajatonta vain kotimaassa, ei pohjolassa ja Baltiassa.

L Plus ja XL Plus –paketti

L Plus –paketissa netti riittää varmasti kaikkeen mitä tarvitset. Netin maksiminopeus on 150 Mbit/s (4G-verkossa) ja paketin maksiminopeus on käytettävissä kotimaassa rajattomasti sekä pohjolassa ja Baltiassa nettipaketin mukaiseen käyttömäärään saakka (15 Gt), jonka jälkeen nettikäyttöä voi jatkaa hitaammalla nopeudella (128 kbit/s) tai ostaa lisäpaketin ja jatkaa nettikäyttöä paketin normaalilla nopeudella. Huom. netin käyttö on rajatonta vain kotimaassa, ei pohjolassa ja Baltiassa.

XL Plus –paketissa netti riittää varmasti kaikkeen mitä tarvitset. Netin maksiminopeus on 150 Mbit/s (4G-verkossa) ja paketin maksiminopeus on käytettävissä kotimaassa rajattomasti sekä pohjolassa ja Baltiassa nettipaketin mukaiseen käyttömäärään saakka (25 Gt), jonka jälkeen nettikäyttöä voi jatkaa hitaammalla nopeudella (128 kbit/s) tai ostaa lisäpaketin ja jatkaa nettikäyttöä paketin normaalilla nopeudella. Huom. netin käyttö on rajatonta vain kotimaassa, ei pohjolassa ja Baltiassa.

Huom! Nettipaketin käyttömäärän ylittyessä voit edelleen käyttää nettiä hitaammalla nopeudella ilman erillistä veloitusta. Palvelun nopeus hidastuu 128 kbit/s laskutuskauden loppuun. Käytöstä ei aiheudu lisäkustannuksia. Halutessasi voit tilata maksullisen lisäpaketin, jolloin saat takaisin käyttöösi paketin mukaisen nopeuden. Lisäpaketti maksaa 6 €, joka sisältää kotimaassa rajattoman nettikäytön laskutuskauden ajaksi (rajatuissa nettipaketeissa S-XL) ja kotimaan osalta rajattomissa nettipaketeissa (S Plus-XL Plus) lisäpaketti sisältää kunkin paketin mukaisen käyttömäärän tiedonsiirtoa pohjolassa ja Baltiassa). Nopeus palautuu joka tapauksessa takaisin paketin mukaiselle nopeudelle uuden laskutuskauden alusta.

  • tilaa lisäpaketti Omilta Sivuilta tai lähettämällä tekstiviesti TILAA JATKO numeroon 15400.


Tilauksellasi on 14 päivän palautusoikeus tilauksen tekemisestä lähtien. Verkosta tilattujen tuotteiden, palveluiden tai muiden hankintojen peruuttamisesta voidaan periä kohtuullinen maksu, mikäli tuotteita, palveluita tai muita hankintoja on käytetty ensimmäisen 14 vuorokauden aikana hankintapäätöksestä. Tilatut tuotteet, palvelut tai muut hankinnat tulevat käyttöön välittömästi, kun tilaus on käsitelty ellei toisin mainita.

Nettipaketit läppäreille ja nettitikuille

S -paketti

Kiinteä kuukausimaksu sisältää rajattomasti tiedonsiirtoa 21 Mbit/s nopeudella Aito 4G verkossa. S -paketti sopii säännölliseen ja aktiiviseen käyttöön sekä esimerkiksi isojen tiedostojen lataamiseen.

M -paketti

Kiinteä kuukausimaksu sisältää rajattomasti tiedonsiirtoa 50 Mbit/s nopeudella Aito 4G verkossa. Palvelu sopii aktiiviseen käyttöön niille, jotka tarvitsevat nopeaa yhteyttä. Nettipaketin täysipainoiseen hyödyntämiseen tarvitset 4G LTE -verkon käyttöä tukevan päätelaitteen.

L -paketti

Kiinteä kuukausimaksu sisältää rajattomasti netin käyttöä 150 Mbit/s nopeudella Aito 4G verkossa. Palvelu sopii aktiiviseen käyttöön niille, jotka tarvitsevat huippunopeaa yhteyttä. Nettipaketin täysipainoiseen hyödyntämiseen tarvitset 4G LTE -verkon käyttöä tukevan päätelaitteen.

Etu ja Etu Plus –paketti

Etu Plus -paketti sisältää kiinteällä kuukausimaksulla rajattomasti netin käyttöä 150 Mbit/s nopeudella Aito 4G verkossa. Palvelu sopii aktiiviseen käyttöön niille, jotka tarvitsevat huippunopeaa yhteyttä. Nettipaketin täysipainoiseen hyödyntämiseen tarvitset 4G LTE -verkon käyttöä tukevan päätelaitteen. Etu Plus -paketti on ominaisuuksiltaan vastaava kuin L-paketti, mutta se on saatavilla vain 6.5.2015 lanseeratun Sopiva tarjoaman asiakkaille tai asiakkaille, joilla on Yhdessä tarjoaman puheliittymä. Lisätietoja sonera.fi:ltä.

Etu -paketin kuukausimaksu sisältää netin käytön 150 Mbit/s nopeudella Aito 4G verkossa paketin mukaiseen käyttömäärään (5 Gt) saakka. Palvelu sopii hyvin satunnaiseen nettikäyttöön, esimerkiksi tablettiin. Kun paketin mukainen käyttömäärä on tullut täyteen, voit jatkaa netin käyttöä rajoituksetta 128 kbit/s nopeudella laskutuskauden loppuun tai tilata lisäpaketin hintaan 6 € ja jatkaa netin käyttöä rajoituksetta paketin normaalilla nopeudella. Nopeus palautuu joka tapauksessa takaisin palvelun normaaliin nopeuteen uuden laskutuskauden alkaessa. Etu -paketti on ominaisuuksiltaan vastaava kuin L-paketti, mutta se on saatavilla vain 6.5.2015 lanseeratun Sopiva tarjoaman asiakkaille tai asiakkaille, joilla on Yhdessä tarjoaman puheliittymä. Lisätietoja sonera.fi:ltä.

Huom! Kun nettipaketin käyttömäärä on tullut täyteen, voit jatkaa netin käyttöä rajoituksetta 128 kbit/s nopeudella laskutuskauden loppuun. Käytöstä ei aiheudu lisäkustannuksia. Halutessasi voit tilata rajattoman lisäpaketin, jolloin saat takaisin käyttöösi palvelun normaalin nopeuden laskutuskauden loppuun saakka. Lisäpaketin hinta Etu –paketissa on 6 €.

  • tilaa lisäpaketti Omilta Sivuilta tai lähettämällä tekstiviesti TILAA JATKO numeroon 15400.


Tilauksellasi on 14 päivän palautusoikeus tilauksen tekemisestä lähtien. Verkosta tilattujen tuotteiden, palveluiden tai muiden hankintojen peruuttamisesta voidaan periä kohtuullinen maksu, mikäli tuotteita, palveluita tai muita hankintoja on käytetty ensimmäisen 14 vuorokauden aikana hankintapäätöksestä. Tilatut tuotteet, palvelut tai muut hankinnat tulevat käyttöön välittömästi, kun tilaus on käsitelty ellei toisin mainita.

Myynnistä poistuneet nettipaketit:

Startti

Kiinteä kuukausimaksu sisältää 2 Gt surffausta 21 Mbit/s nopeudella. Startti sopii netin satunnaiseen tai vähäiseen käyttöön.

Huom! Kun nettipaketin käyttömäärä on tullut täyteen, voit jatkaa netin käyttöä rajoituksetta 128 kbit/s nopeudella laskutuskauden loppuun. Käytöstä ei aiheudu lisäkustannuksia. Halutessasi voit tilata rajattoman lisäpaketin, jolloin saat takaisin käyttöösi palvelun normaalin nopeuden laskutuskauden loppuun saakka. Lisäpaketin hinta on Startti-paketissa 10 € ja Perus-paketissa 5 €. Nopeus palautuu joka tapauksessa takaisin palvelun normaaliin nopeuteen uuden laskutuskauden alkaessa.

  • tilaa lisäpaketti Omilta Sivuilta tai lähettämällä tekstiviesti TILAA JATKO numeroon 15400.


Tilauksellasi on 14 päivän palautusoikeus tilauksen tekemisestä lähtien. Verkosta tilattujen tuotteiden, palveluiden tai muiden hankintojen peruuttamisesta voidaan periä kohtuullinen maksu, mikäli tuotteita, palveluita tai muita hankintoja on käytetty ensimmäisen 14 vuorokauden aikana hankintapäätöksestä. Tilatut tuotteet, palvelut tai muut hankinnat tulevat käyttöön välittömästi, kun tilaus on käsitelty ellei toisin mainita.

Plus

Kiinteä kuukausimaksu sisältää rajattomasti tiedonsiirtoa 21 Mbit/s nopeudella. Plus -paketti sopii säännölliseen ja aktiiviseen käyttöön sekä esimerkiksi isojen tiedostojen lataamiseen.

Aito 4G Teho

Kiinteä kuukausimaksu sisältää rajattomasti tiedonsiirtoa 50 Mbit/s nopeudella Aito 4G verkossa. Palvelu sopii aktiiviseen käyttöön niille, jotka tarvitsevat nopeaa yhteyttä. Nettipaketin täysipainoiseen hyödyntämiseen tarvitset 4G LTE -verkon käyttöä tukevan päätelaitteen.

Aito 4G Max

Kiinteä kuukausimaksu sisältää rajattomasti netin käyttöä verkon maksiminopeudella Aito 4G verkossa. Palvelu sopii aktiiviseen käyttöön niille, jotka tarvitsevat huippunopeaa yhteyttä. Nettipaketin täysipainoiseen hyödyntämiseen tarvitset 4G LTE -verkon käyttöä tukevan päätelaitteen.

Huom! Kaikkiin paketteihin kuuluu halutessasi Soneran Tietoturva -palvelu 1 -koneen lisenssillä maksutta.

Fiksunetti

Kiinteä kuukausimaksu sisältää 3 Gt surffausta 3G-verkon täydellä nopeudella. Fiksunetti sopii netin peruskäyttöön (Facebook, nettipankki, sähköposti).

Täysnetti

Kiinteä kuukausimaksu sisältää 20 Gt surffausta 3G-verkon täydellä nopeudella. Täysnetti sopii käyttöösi, mikäli surffaat paljon verkossa ja lataat isoja tiedostoja (esim. katsot videoita netistä).

Fiksunetti 4G

Kiinteä kuukausimaksu sisältää 50 Gt surffausta. Palvelun maksiminopeus on 3G Dual Carrier -verkossa 42 Mbit/s ja 4G LTE -verkossa jopa 50 Mbit/s. Nettipaketin täysipainoiseen käyttöön tarvitset 4G LTE -verkon käyttöä tukevan päätelaitteen.

Täysnetti 4G

Kiinteä kuukausimaksu sisältää 30 Gt surffausta. Palvelun maksiminopeus on 3G Dual Carrier -verkossa 42 Mbit/s ja 4G LTE -verkossa jopa 100 Mbit/s. Nettipaketin täysipainoiseen käyttöön tarvitset 4G LTE -verkon käyttöä tukevan päätelaitteen.

Huom! Kun nettipaketin käyttömäärä on tullut täyteen, voit jatkaa netin käyttöä rajoituksetta 64 kbit/s nopeudella laskutuskauden loppuun. Käytöstä ei aiheudu lisäkustannuksia. Halutessasi voit tilata maksullisen lisäpaketin, jolloin saat takaisin käyttöösi palvelun normaalin nopeuden. Nopeus palautuu joka tapauksessa takaisin palvelun normaaliin nopeuteen uuden laskutuskauden alkaessa.

  • tilaa lisäpaketti Omilta Sivuilta tai lähettämällä tekstiviesti TILAA JATKO numeroon 15400.


Tilauksellasi on 14 päivän palautusoikeus tilauksen tekemisestä lähtien. Verkosta tilattujen tuotteiden, palveluiden tai muiden hankintojen peruuttamisesta voidaan periä kohtuullinen maksu, mikäli tuotteita, palveluita tai muita hankintoja on käytetty ensimmäisen 14 vuorokauden aikana hankintapäätöksestä. Tilatut tuotteet, palvelut tai muut hankinnat tulevat käyttöön välittömästi, kun tilaus on käsitelty ellei toisin mainita.

Laskutus

Esimerkkejä tiedonsiirron määristä
Käyttökohde Määrä
Sähköposti ilman liitettä 1-20 kt
Kotisivu internetissä300 kt–3 Mt
A4 dokumentti tekstillä50–300 kt
Korkealaatuinen kuva1–2 Mt
Musiikkikappale (mp3)2-3 Mt
Videoleike1-10 Mt
Iltapäivälehden etusivu netissä3-6 Mt
Huom. 1 Mt = 1024 kt ja 1 Gt = 1024 Mt.

Sonera Sopiva -liittymän pakettikokonaisuus sisältää aina automaattisesti nettipaketin. Valitun kokonaispaketin kiinteä kuukausimaksu veloitetaan riippumatta siitä, oletko käyttänyt paketteja tai missä vaiheessa laskutuskautta paketti on kytketty tai irtisanottu.

Sopiva-liittymä joustaa käyttötarpeittesi mukaan. Voit halutessasi vaihtaa valitsemasi paketin Sopiva-pakettiin. Jos haluat vaihtaa Minun Sonera -liittymän nettipakettia, tulee sinun siirtyä suoraan Sonera Sopivaan. Voit muuttaa pakettia kerran saman laskutuskauden aikana.

Kun nettipakettisi käyttömäärä on tullut täyteen, voit jatkaa netin käyttöä rajoituksetta 64 kbit/s tai 128 kbit/s, nettipaketista riippuen, laskutuskauden loppuun. Käytöstä ei aiheudu lisäkustannuksia. Halutessasi voit tilata maksullisen lisäpaketin, jolloin saat takaisin käyttöösi palvelun normaalin nopeuden. Nopeus palautuu joka tapauksessa palvelun normaaliin nopeuteen uuden laskutuskauden alkaessa.

Ulkomailla

Sonera Sopiva -liittymällä voit turvallisesti käyttää nettiä TeliaSoneran verkoissa Pohjoismaissa ja Baltiassa samaan hintaan kuin kotimaassa. Käyttö vähennetään nettipaketistasi ilman erillistä veloitusta. Nettipaketin käyttömäärän ylittyessä voit edelleen käyttää nettiä hitaammalla nopeudella ilman erillistä veloitusta. Halutessasi voit tilata lisäpaketin samaan hintaan kuin kotimaassa. Lue lisää aiheesta: Netin käyttö ulkomailla

Tutustu tiedonsiirtopalveluiden hintoihin ulkomailla:


Huomioithan, että tiedonsiirtokustannuksia syntyy myös, kun päätelaitteesi lataa tietoa automaattisissa päivityksissä. Esimerkiksi kun sinulle lähetetään sähköposti (Push Mail), se saapuu välittömästi puhelimeesi. Myös Windowsin automaattisissa ohjelmistopäivityksissä tulee tiedonsiirtokustannuksia. Katso päätelaitteesi tai palvelun käyttöohjeesta, miten automaattiset päivitykset saa pois päältä matkustaessasi ulkomailla.

Saldon tarkistaminen

Saldokyselyn voit tehdä lähettämällä tekstiviestin SALDO numeroon 15400 (0,17 €).

Saldon voi tarkistaa myös netissä Omilla Sivuilla.

Ongelmatilanteet

Tiedonsiirron käytettävyyteen vaikuttaa mm. verkon yhtäaikaisten käyttäjien ja tiedonsiirron määrä. Verkon kuormittumisesta johtuen tiedonsiirto voi olennaisesti hidastua, katkeilla tai keskeytyä.

Yhteysnopeutta voidaan suuntaa antavasti mitata internetin nopeustesteillä. Sonera suosittelee Nettimittarin käyttöä osoitteessa www.sonera.fi/nopeustesti.

Jos sinulla on vaikeuksia internetyhteyden muodostamisessa, tutustu myös seuraaviin ohjeisiin:


Jos tästäkin huolimatta ongelma jatkuu, voit ottaa yhteyttä tarvittaessa Soneran Vikapalveluun.

Irtisanominen

Mikäli haluat irtisanoa Sonera Sopiva -liittymän nettipaketin, tulee sinun vaihtaa liittymätyyppi Sonera Perus -liittymään. Pelkkää nettipakettia ei voi irtisanoa. Mikäli haluat irtisanoa tai muuttaa Minun Sonera -liittymän nettipakettia, tulee sinun siirtyä joko Sonera Sopiva tai Sonera Perus -liittymään. Minun Sonera -liittymä on poistunut uusmyynnistä, eikä sitä voi enää muokata.

Katso myös
Ohjeet