Thomson TG789

Ohjeet ja vinkit

Thomson TG789vn on Kodin Netti ADSL ja Valokuitu -kohteisiin tarkoitettu päätelaite, jolla laajakaistaliittymä yhdistetään esimerkiksi tietokoneeseen. Laite sisältää reitittimen, ADSL- ja VDSL2 -modeemin sekä WLAN-toiminnon.

Laatikon sisältö

Päätelaitteen laatikon sisältö (Thomson TG789vn):

• Laite
  • 1 kpl virtajohto
  • 1 kpl Ethernet-verkkokaapeli
  • 1 kpl puhelinkaapeli
  • Seinäkiinnikkeet

Sonera Viihde

Laitteen esittely

Laitteen etupaneelin merkkivalojen esittely (Thomson TG789vn)
  1. Power - Virran merkkivalo
  2. Ethernet - Lähiverkkoyhteyden merkkivalo
  3. USB - Valon palaessa USB-laite on yhdistettynä TG789:n USB-porttiin
  4. Wireless - Langattoman lähiverkkoyhteyden merkkivalo
  5. Voice - VoIP-palvelun merkkivalo
  6. Broadband - Ilmaisee DSL-linjan tilan
  7. Internet - Ilmaisee internet-yhteyden tilan
  8. iTV - Ulkoisen digiboksin merkkivalo
  9. Upgrade - Ilmaisee käynnissä olevan järjestelmäpäivityksen
Laitteen takapaneelin esittely (Thomson TG789vn)
  1. VoIP-liitännät - Näihin kytket mahdollisen VoIP-laitteen.
  2. PSTN - Erilliselle puhelinlinjalle varattu pistoke.
  3. DSL-portti - Jos yhteys on toteutettu puhelinkaapelilla, liitä puhelinjohto tähän pistokkeeseen.
  4. WAN-portti - Jos yhteys on toteutettu Ethernet-tekniikalla, kytke verkkokaapeli tähän pistokkeeseen.
  5. Ethernet-portit - Näihin liität PC:n, digiboksin tai muita laitteita.
  6. Virtaliitin - Kytke laitteen virtalähde tähän.
  7. Virtakytkin
  8. USB-portit

Langattoman verkon määrittäminen

Langaton lähiverkko (WLAN) on kätevä tapa käyttää internetiin yhteydessä olevia laitteita ilman monimutkaisia kaapeleita tai johtosotkuja. Muista myös huolehtia laitteiden tietoturvasta.

Langattoman verkon käyttöönotossa on suositeltavaa tehdä muutoksia WLAN-modeemin tai WLAN-tukiaseman asetuksiin. Oletuksena langaton verkko on yleensä avoin, jolloin kaikki liikenne siirretään salaamattomana ja verkkoon pääsee kuka tahansa, esimerkiksi naapuri, jolla on koneessaan WLAN-verkkokortti.

Käyttöönotto

Tarjoamme ohjeet langattoman verkon muodostamiseen yleisimmissä käyttöjärjestelmissä. Itse tukiasemien ja modeemien asetuksien asettamiseen suosittelemme kääntymään laitevalmistajien ohjeistuksen puoleen.

WLAN-asetusten muuttaminen

Laitteessa käytettävä WLAN-standardi on 802.11b/g/n.

1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoitekenttään 192.168.1.1, jolloin eteesi avautuu Thomsonin hallintasivu. Mikäli sivu ei aukea, koita osoitetta 192.168.1.254
2. Klikkaa hiiren vasemmalla näppäimellä Home Network -otsikon alla olevaa Wireless -tekstiä.
3. Klikkaa seuraavaksi Configure–tekstiä, josta pääset muuttamaan laitteen WLAN-asetuksia.

Oletuksena WLAN–verkko ja WLAN-salaus ovat päällä. Salauksena on käytetty WPA-PSK –salausta. Salausavain löytyy laitteen takapuolella olevasta tarralapusta tai erillisellä paketin mukana tulleella lapulla.

Asetukset Suojausasetukset
  • Interface Enabled
    • Tästä valitset, onko WLAN–verkko käytössä.
  • Power Reduction Enabled
    • WLAN-virransäästöominaisuuksien käyttöönotto
  • Physical Address
    • MAC-osoite
  • Network Name (SSID)
    • Langattoman verkon nimi
  • Interface Type
    • Käytettävä WLAN-standardi
  • Actual Speed
    • WLAN-verkon nopeus
  • Band
    • Langattoman yhteyden toimintataajuus
  • Channel Selection
    • Kanavan valinta
  • Region
    • Maanosa
  • Channel
    • Kanava
  • Broadcast Network Name
    • Näyttää WLAN-verkon nimen laitteille
  • Encryption
(Tässä määrität käytössä olevan salaustason)
  • Disabled – ei salausta
  • Use WEP encryption – käytä WEP-salausta
  • Use WPA-PSK encryption – käytä WPA-PSK -salausta

WEP

• WEP Key Length
    • WEP-salausavaimen pituus
  • WEP Encryption Key
    • WEP-salausavain

WPA-PSK

• WPA-PSK Encryption Key
    • WPA-salausavain
  • WPA-PSK Version
    • WPA-salausversion valinta
4. Hyväksy muutokset painamalla Apply.

WLAN-verkon salausavain

Laitteen mukana toimitetaan WLAN-salausavain, jonka näet laitteen pohjassa olevasta tarrasta tai laatikossa olevasta erillisestä tarralapusta

1. Verkon nimi: Käytössä olevan langattoman verkon nimi (SSID).
2. Salausavain: Langattoman verkon salauksena on käytetty WPA-PSKsalausmuotoa. Käytä tätä avainta langattoman verkon käyttöönotossa.

Porttiohjaus

Katso laajemmat ohjeet: PDF-tiedostosta

1. Valitse Home > Toolbox > Game & Application Sharing. Valitse sivun alaosasta Create a new game or application.
2. Anna asetukselle nimi sekä valitse "Manual entry of port maps". Klikkaa seuraavaksi "Next"
3. Valitse protokolla kenttään "Any" sekä portti tai porttialue, jonka haluat ohjata. Valitse Add, kun asetukset ovat halutut. Tarkemmat ohjeet porttien määrittelystä löydät PDF-tiedostosta.
4. Seuraavaksi näet yhteenvedon äsken tehdyistä määrittelyistä. Valitse sivun alaosasta Assign a game or application to a local network device.
5. Etsi juuri luotu asetus sekä laite, jolle sääntö halutaan aktivoida. Valitse Add, jolloin asetus otetaan käyttöön. Pelin tai sovelluksen porttisääntöä ei voi aktivoida usealle laitteelle yhtä aikaa.
6. Aktiivisten porttisääntöjen muokkaaminen tapahtuu valikosta Home > Toolbox > Game & Application Sharing. Valitse oikeasta yläkulmasta Configure.

Ongelmatilanteet

Reset-painikkeen sijainti

Tehdasasetusten palauttaminen

Ongelmatilanteissa laitteen tehdasasetusten palautus voi auttaa, huomaathan että tekemäsi muutokset laitteen asetuksiin poistuvat tämän toimenpiteen johdosta.

• Paina laitteen kyljessä olevaa reset-painiketta pohjassa pienikärkisellä esineellä, kuten lyijykynällä, kunnes Power-valo muuttuu oranssiksi (n. 30 sekuntia).
  • Laitteen tehdasasetukset ovat nyt palautettu.

Langattoman lähiverkkoyhteyden muodostaminen ei onnistu

Jos sinulla esiintyy ongelmia langattoman lähiverkon muodostamisessa, voit koittaa muokata WLAN-asetuksia seuraavalla tavalla.
Huom! Älä tee muutoksia asetuksiin, jos et tiedä mitä olet tekemässä.

• Ota Power reduction -valinta pois päältä.
  • Lyhennä SSID-tunnistetta alkuperäisestä Sonera-B8-65-C4-34 -tyyppisestä nimestä esim. muotoon sonera34.
  • Vaihda Channel selection -valinta johonkin muuhun kanavaan.
  • Muuta salausmuotoa, ota WPA+WPA2 pois ja vaihda tilalle pelkkä WPA tai WPA2 -salausmuoto.