Sonera Viihde on tv-palvelu, joka vaatii toimivan Soneran laajakaistaliittymän. Videovuokraamon avulla päätät, mitä katsot ja milloin.

Sonera Viihde on IPTV-palvelu. IPTV on lyhenne sanoista Internet Protocol Television. IPTV tarkoittaa televisiopalvelua, jolla ohjelmia katsotaan laajakaistan kautta. IPTV on televisiolle siirtotie antenni-, satelliitti- ja kaapeliverkkojen tapaan. IPTV ei ole sama kuin netti-tv. Netti-tv:ssä ohjelmat siirretään katsojalle yleisen internetin kautta. Tällöin yhteyden nopeutta ei voida taata ja siksi ohjelmien vaatimaa kaistanleveyttä säädellään. Käytännössä kuvan koko ja tarkkuus ovat tällöin heikompia kuin tavallisessa antennilähetyksessä.

Soneran Sonera Viihde käyttää Soneran maanlaajuista dataverkkoa eikä ohjelmia siirretä internetin kautta. Tällöin yhteyden kapasiteetti voidaan taata ja ohjelmat voidaan esittää samalla laadulla kuin antennilähetyksissä.

Käyttöönotto

Lue tarkemmin aiheesta sivulla: Sonera Viihteen käyttöönotto

Laitteet

Sonera Viihteen digiboksi
Sonera Viihde -palvelu edellyttää seuraavaa kokonaisuutta:

Sonera toimittaa laajakaistaliittymän. Liittymään voi tilata lisäpalveluna Sonera Viihteen, joka sisältää digiboksin.

Palveluun kuuluva digiboksi on suunniteltu erityisesti Sonera Viihde -palveluun. Digiboksi kytketään SCART- tai HDMI-kaapelilla televisioon. Kaapelit kuuluvat toimitukseen.

Saatavuus

Sonera Viihteen saatavuus tulee aina tarkistaa erikseen. Ensiksi tarkistetaan, että osoitteeseen on saatavilla laajakaistaliittymä. Tämän jälkeen tarkistetaan Sonera Viihde -palvelun saatavuus. Kätevimmin saatavuuden voit tarkistaa www.sonera.fi/viihde -sivulta.

HDMI (vas.) ja SCART-liitin (oik.)

Laitevaatimukset

Televisiossa tulee olla SCART ja/tai HDMI -liitäntä digiboksia varten. Et kuitenkaan tarvitse omaa digiboksia. Sonera Viihteen digiboksilla näkyvät antenni- ja kaapeliverkkojen ilmaiskanavat tällä hetkellä asuntokohteissa, joissa on Laajakaista ADSL tai Valokuitu-saatavuus. Jos käytössäsi kuitenkin on jo digiboksi, se voidaan kytkeä Sonera Viihteen rinnalle. Myös televisiossa voi olla oma digiviritin. Mikäli kytket laitteet HDMI -liitännästä, on laitteiden tuettava HDCP:tä.

Videovuokraamo ja ohjelmakirjasto

Lue tarkemmin aiheesta sonera.fi:ssä

Videovuokraamot (engl. video on demand) tarkoittaa palvelua, jonka kautta voit katsoa ohjelmia silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Videovuokraamossa ohjelmat ovat kirjastoissa, joihin on ilmainen pääsy. Maksu suoritetaan tilatuista ohjelmista. Ohjelmakirjastoihin pääsy on maksullinen tai ilmainen. Toisissa ohjelmakirjastoissa on esimerkiksi kuukausimaksu. Tällöin erillistä ohjelmakohtaista maksua ei ole. Jotkin ohjelmayhtiöt tarjoavat kanavapaketin tilaajille ilmaisia ohjelmakirjastoja. Edellytyksenä on kanavapaketin tilaaminen.

Videovuokraamossa ja ohjelmakirjastossa katsoja voi itse päättää, milloin ja mitä katsoo. Maksullisilla ohjelmilla on tyypillisesti noin kahden vuorokauden katseluaika. Kirjastot, joihin ostetaan pääsy tietyksi ajaksi, eivät rajaa tietyn ohjelman katseluaikaa. Kaikkia videoita voi katsoa maksun jälkeen useita kertoja niin kauan kuin vuokra-aikaa on jäljellä. Ohjelman voi pysäyttää ja jatkaa katselua myöhemmin. Myös kelaustoiminnot eteen- ja taaksepäin ovat käytössä.

• Muistathan, että haettaessa ohjelmaa voit kirjoittaa kaukosäätimen numeronäppäimillä etsittävän ohjelman nimen, aivan kuten kirjoittaisit tekstiviestiä.

Kaikissa Sonera Viihde -liittymissä on valmius videopalveluihin. Videovuokraamot eivät edellytä maksu-tv-palveluita ellei kyseessä ole ohjelmakirjasto, joka on sidottu tiettyyn kanavapakettiin.

Catch Up

Catch Up on niin sanottu ajansiirtopalvelu eli televisio-ohjelmien automaattinen tallennuspalvelu.

Sonera Viihde tallentaa automaattisesti tiettyjen maksukanavien ohjelmat, jotka ovat milloin tahansa katseltavissa aina seitsemän päivää ohjelman lähettämisen jälkeen.

Catch Upin avulla voit aloittaa palvelun piiriin kuuluvan tv-ohjelman katselun alusta, vaikka ohjelma olisi jo alkanut. Catch Up tuo runsaasti iloa television katseluun, sillä voit keskeyttää ohjelman milloin tahansa käydäksesi jääkaapilla, jatkaa katselua myöhemmin tai kelata edestakaisin ja napata taas kiinni suorasta lähetyksestä.

Catch Upin tallentamat tv-ohjelmat siirtyvät lähetyksen jälkeen Sonera Viihteen ohjelmakirjastoon, josta voit katsoa niitä vielä jopa seitsemän päivän ajan lähetyksestä.

Maksu-TV

Lue tarkemmin aiheesta sonera.fi:ssä

Sonera Vihteeseen voi liittää maksu-tv-kanavia. Kanavavalikoima on runsas. Maksukanavissa on sisältöä lapsille, urheilusta kiinnostuneille, dokumenttien ystäville sekä runsas elokuvatarjonta. Voit valita haluamasi kanavapaketin tai useampia paketteja.

Maksu-TV -palveluita on mahdollista tilata Sonera Viihde -palvelun kautta tällä hetkellä asuntokohteissa, joissa on Laajakaista Valokuitu ADSL tai Ethernet -saatavuus. HD Kanavapaketti, MTV LIVE HD -kanavat vaativat 100M-nopeusluokan.

Verkkotallennus

Verkkotallennuksen asettaminen on helppoa: paina kaukosäätimesi tallennusnappia.
Lue tarkemmin aiheesta sivulla: Verkkotallennus

Sonera Viihteessä on maksuton verkkotallennus-ominaisuus, joka mahdollistaa tv-ohjelmien tallentamisen uudella tavalla. Käytännössä tämä tarkoittaa, että voit katsoa Sonera Viihteestä lempiohjelmiasi juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Voit tallentaa Sonera Viihteessä ohjelmia seuraavilta kanavilta: Yle TV1, Yle TV2, Fem, Teema, MTV3, Nelonen, SUB, AVA, JIM, LIV, FOX, TV Viisi ja Kutonen. Maksukanavien tallentaminen onnistuu tallentavalla digiboksilla, joka on Sonera Viihteen erikseen tilattava lisäominaisuus.

Verkkotallennuksen asettaminen on helppoa. Paina kaukosäätimesi tallennusnappia (Rec tai E) ohjelmaoppaassa valitsemasi ohjelman kohdalla ennen sen alkamista. Voit myös painaa tallennusnappia kesken ohjelman, jolloin tallennus alkaa siitä hetkestä eteenpäin. Halutessasi voit tallentaa ohjelmia vaikka kaikilta edellä mainituilta kanavilta yhtä aikaa.

Tv-ohjelmat tallentuvat verkossa sijaitsevalle palvelimelle, joten sinun ei tarvitse murehtia rikkoutuvista kovalevyistä. Käytössäsi on valtava tallennustila, johon mahtuu jopa 3000 tuntia tv-ohjelmia. Voit katsoa tallentamiasi ohjelmia milloin tahansa 90 vuorokauden ajan, minkä jälkeen ne poistuvat automaattisesti.

Sonera Viihde ja Spotify

Lue tarkemmin aiheesta sivulla: Sonera Viihde ja Spotify

Kun aktivoit Spotify-palvelun televisioosi, saat kuunneltavaksesi valtavan valikoiman musiikkia: voit valita yli 13 miljoonasta kappaleesta omassa olohuoneessasi! Halutessasi kuunnella musiikkia kirjaudu palveluun Spotify Premium -tunnuksillasi. Soittolistoja voit luoda ja muokata Spotify-palvelussa tietokoneellasi tai matkapuhelimella.

Spotify on saatavilla kaikkiin Sonera Viihde –liittymiin.

Huom: Turvallisuussyistä et voi käyttää Facebook-käyttäjätietojasi. Lisätietoja löydät osoitteesta www.sonera.fi/spotify.

Sonera Viihde Kake

Lue tarkemmin aiheesta sivulla: Sonera Viihde Kake

Kake-nimisen iPhone ja Android-sovelluksemme avulla Sonera Viihde -palvelun ja palvelureitittimen käyttäjät voivat käyttää älypuhelintaan tavallisen kaukosäätimen tapaan. Sovellus tarjoaa hyvän yleiskatsauksen käytössäsi olevista kanavista, ja voit helposti pujotella esimerkiksi kanavien välillä.