Sonera Tietoturva

Ohjeet ja vinkit

Sonera Tietoturva on suomenkielinen, selkeä ja helppo asentaa. Päivityksistä ei tarvitse huolehtia, sillä Tietoturva päivittyy automaattisesti. Sonera Tietoturva suojaa tietokoneen viruksilta, tietomurroilta, roskaposteilta, asiattomilta verkkosivuilta ja haitallisilta vakoiluohjelmilta. Voit asentaa tietoturvan kolmelle eri tietokoneelle yhdellä lisenssiavaimella.

PC:lle asennettava Tietoturva sisältää virusturvan, palomuurin, vakoilusuojan, roskapostinsuodattimen ja lapsilukko –ominaisuuden. Mac-tietokoneille asennettava Tietoturva sisältää virusturvan.

Sonera Tietoturvan palvelut toteutetaan F-Securen ohjelmistoilla.

Sonera Tietoturva Plus -palveluun kuuluu Sonera Tietoturva ja Nettiarkisto. Sonera Tietoturva Plus -palvelun uusmyynti on lopetettu. Sonera Tietoturva ja Nettiarkisto on tilattavissa erillisinä palveluina.

Käyttöönotto

Laitteistovaatimukset

Tarkista ennen Sonera Tietoturvan käyttöönottoa laitteistovaatimukset. Laitteistovaatimukset riippuvat koneillasi olevista käyttöjärjestelmistä.

Tilaaminen

Laajakaista-asiakas

Soneran laajakaista-asiakkaana voit tilata palvelun helposti Omilla Sivuilla tai liittymän tilauksen yhteydessä verkkokaupasta. Sieltä saat lisenssiavaimen, jota tarvitset ohjelmiston asennuksessa. Lisenssinumero näkyy tästä lähin tiedoissasi ja se toimitetaan myös Soneran sähköpostiisi.

Matkapuhelin ja Liikkuva laajakaista-asiakas

Sonera Tietoturva -palvelun voit tilata Omilta Sivuilta tai liittymän tilauksen yhteydessä verkkokaupasta. Joihinkin Soneralta tilattaviin Liikkuva laajakaista -liittymiin palvelu kuuluu automaattisesti (tarkista tämä tilauksen yhteydessä). Kun tilaat palvelun Soneran matkapuhelinliittymään tai liikkuvaan laajakaistaan, saat lisenssiavaimen tekstiviestinä ostotapahtuman yhteydessä antamaasi matkapuhelinnumeroon.

Jos olet hukannut lisenssiavaimen, saat sen soittamalla Soneran asiakaspalveluun tai lähettämällä siitä matkapuhelin- tai Liikkuva laajakaista -liittymästä, mihin Tietoturva on tilattu, tekstiviestin KOKONAISTURVA numeroon 15400.

Asennus

Lue lisää aiheesta sivulla: Sonera Tietoturvan asennus

1. Lataa Sonera Tietoturvan asennusohjelma alla olevasta linkistä. Asennuksen yhteydessä tarvitset palvelun tilauksen yhteydessä saamaasi lisenssiavainta.
  2. Aloita asennus käynnistämällä asennusohjelma.
    • Huom! Internetyhteys täytyy pitää päällä koko asennuksen ajan.

Asennuksen yhteydessä voit valita 30 päivän kokeiluversion, mikäli et ole vielä tilannut Sonera Tietoturvaa eikä sinulla ole asennukseen tarvittavaa lisenssiavainta.

Ongelmatilanteet

Lue tarkemmin aiheesta: Sonera Tietoturvan ongelmatilanteet

Automaattiset päivitykset

Lue tarkemmin aiheesta: Päivitysten nollaaminen

Tietoturvaohjelmisto päivittää itseään automaattisesti, ellet ole kytkenyt automaattisia päivityksiä pois. Jos päivityksissä kuitenkin ilmenee jokin virhe, voit joutua nollaamaan päivitykset.

Vanhan tietoturvaohjelmiston poisto

Mikäli tietokoneellasi on jo jokin tietoturvaohjelmisto, tulee se poistaa ennen Sonera Tietoturvan asentamista.

1. Vanhan ohjelman poisto voidaan tehdä joko
    a) valitsemalla Käynnistä > Ohjelmat > Tietoturva xyz > Poista sovelluksen Tietoturva xyz asennus tai
    b) valitsemalla Käynnistä > Asetukset > Ohjauspaneeli > Lisää Tai Poista Sovellus. Poista ohjelmista Tietoturva xyz.
  2. Poista tämän jälkeen ohjelman kansio tietokoneelta. Mikäli ohjelma on asennettu oletushakemistoon, löytyy Tietoturva xyz -kansio c:\Ohjelmatiedostot (Program Files) -hakemistosta.
  3. Käynnistä tietokone ohjelman poistamisen jälkeen uudelleen.

Lapsilukon salasana kadonnut

Mikäli unohdat lapsilukon salasanan, voit nollata sen syöttämällä tietoturvan lisenssinumeron.

Katso myös

Haluatko ilmoittaa internetissä näkemästäsi laittomasta aineistosta?