Sonera Nettiarkisto

Ohjeet ja vinkit

Huom! Sonera Nettiarkisto –palvelu on lakkautettu 7.7.2014.

Sonera Nettiarkisto on tietokoneella olevan henkilökohtaisen tiedon automaattinen varmuuskopiopalvelu. Käytettävissä oleva varmuuskopion tallennustila on rajoittamaton. Palvelu toteutetaan yhteistyössä F-Securen kanssa.

Sonera Nettiarkisto on osa Sonera Tietoturva Plus -palvelua. Sonera Tietoturva Plus -palveluun kuuluu Sonera Tietoturva ja Sonera Nettiarkisto.

Palvelun käyttöönoton yhteydessä Sonera Nettiarkisto tekee automaattisesti varmuuskopion salatun yhteyden kautta. Tiedot kopioidaan verkossa olevalle turvalliselle palvelimelle kaikista asiakkaan tietokoneella olevista omista tiedostoista, kuten esimerkiksi digikuvat, videot, musiikkitiedostot ja dokumentit. Tämän jälkeen tallennetaan automaattisesti vain aikaisemmin tallennettuihin tiedostoihin tehdyt muutokset sekä uudet tiedostot. Tietokonetta voi käyttää varmuuskopioinnin aikana normaalisti. Mikäli varmuuskopiointi keskeytyy, esim. tietokoneen uudelleenkäynnistyksen vuoksi, jatkuu varmuuskopiointi keskeytyksen jälkeen siitä mihin se jäi ennen keskeytystä.

• Varmuuskopioituja tiedostoja voi käydä katsomassa miltä tahansa verkkoon liitetyltä tietokoneelta.
  • Sonera Nettiarkisto voi jakaa tiedostoja.
  • Tiedot voidaan palauttaa verkossa olevalta palvelimelta takaisin tietokoneelle käyttöliittymän kautta. Käyttöliittymässä on mahdollisuus manuaalisiin toimenpiteisiin ja asetusten muuttamiseen.

Käyttöönotto

Asennus

Lue aiheesta lisää sivulla: Sonera Nettiarkiston asennus
  1. Tutustu ennen käyttöönottoa ohjelman laitteistovaatimuksiin.
  2. Toimi ohjeen mukaisesti.

Muuta huomioitavaa

Ensimmäinen varmuuskopiointi kestää tunneista vuorokausiin, riippuen tietokoneellasi olevan tiedon määrästä ja käytettävissä olevan yhteyden nopeudesta. Tietokonetta voi käyttää varmuuskopioinnin aikana normaalisti, mutta sen toiminta saattaa hidastua. Varmuuskopioinnin voi keskeyttää haluamakseen ajaksi niin halutessaan käyttöliittymän "Keskeytys" -painikkeesta. Löydät tarkemmat ohjeet suoraan Nettiarkiston käyttöliittymästä.

Palvelun käyttöönoton yhteydessä kaikki tietokoneellasi olevat omat tiedostot varmuuskopioidaan automaattisesti, käyttöönoton jälkeen vain tiedostoihin tehdyt muutokset sekä uudet tiedostot. Varmuuskopiointi tapahtuu automaattisesti taustalla – voit käyttää tietokonetta koko ajan tavalliseen tapaan.

Palvelun käyttö

Lue lisää aiheesta sivulla: Sonera Nettiarkisto -portaalin käyttö

Varmuuskopioituja dokumentteja voit katsella osoitteessa www.sonera.fi/varmuuskopio/online. Palveluun pääset kirjautumaan kirjautumisnimelläsi, joka on palvelua asentaessasi antamasi sähköpostiosoite.

Varmuuskopiot tehdään web-portaaliin. Vaikka tuhoaisit tietosi kokonaan omalta koneeltasi, säilyvät ne verkkopalvelussa aina 30 päivää.

Tiedot voidaan palauttaa verkossa olevalta palvelimelta takaisin tietokoneelle käyttöliittymän kautta. Käyttöliittymässä on mahdollisuus manuaalisiin toimenpiteisiin ja asetusten muuttamiseen.

Sisäänkirjautuminen

1. Syötä kirjautumistunnus, joka on asennuksen yhteydessä annettu sähköpostiosoite.

2. Kirjoita salasana, jonka olet asennuksen yhteydessä määrittänyt.

3. Valitse käyttökieli kolmesta vaihtoehdosta: suomi, englanti, ruotsi

4. Kun tarvittavat tiedot on syötetty, paina OK – painiketta, jonka jälkeen siirryt portaaliin.

5. Mikäli olet unohtunut salasanasi, valitse "Unohtuiko salasanasi".

Tämän jälkeen järjestelmä kysyy sähköpostiosoitettasi ja lähettää salasanan siihen. Sähköpostiosoitteen on tällöin oltava sama, minkä olet asennuksen yhteydessä määritellyt.