Sähköpostiohjelmat

Ohjeet ja vinkit

Soneran sähköpostin käyttöön on kaksi vaihtoehtoa, internet-selaimen käyttö eli webmail tai erillisen sähköpostiohjelman käyttö. Webmailin käyttöön riittää internetselain ja sähköpostin käyttäjätunnus sekä salasana. Erillisen ohjelman käyttö edellyttää että ohjelmaan luodaan sähköpostitili Soneran asetuksilla.

Webmail

Pääartikkeli: Webmail
Soneran webmailiin pääset Omien Sivujen kautta ja myös suoraan osoitteesta webmail.inet.fi. Kirjautuaksesi palveluun tarvitset käyttäjätunnuksesi (esim. testee-1) ja salasanan. Webmailia pystyt käyttämään mistä vaan, edellyttäen että käytössäsi on internet-yhteys.
  1. Avaa internet-selain ja mene osoitteeseen www.sonera.fi/omatsivut tai webmail.inet.fi. Kirjaudu sisään sähköpostiosoitteella tai Sonera Internet -tunnuksella (testee-1) ja salasanalla.
  2. Jos menet sähköpostiisi Omien Sivujen kautta, valitse Laajakaista > Sähköposti. Webmail avautuu nyt toiseen selainikkunaan.

Sähköpostiohjelmat

Outlook 2003

Käytössä olevasta sähköpostiohjelmasta riippumatta tarvittavat asetukset ovat samat. Eri ohjelmissa saattaa olla eroja siinä, miten asetukset on nimetty. Perusasetuksilla pystyt käyttämään sähköpostiohjelmaasi Soneran verkossa. Ottamalla tietoturva-asetukset käyttöön voit käyttää ohjelmaa myös muidenkin operaattoreiden verkoissa.

Soneran sähköposti tukee POP3 ja IMAP-protokollia. IMAPin käyttö edellyttää 500 Mt:n sähköpostilaatikkoa.

Ohjeet

Sähköpostitilin lisääminen Sähköpostitilin asetusten tarkistaminen Tietoturva-asetusten käyttöönotto
Apple Mail
Outlook Express
Outlook 2003

Thunderbird

Windows Mail

Yleiset asetukset

Nimi Oma nimesi. Tämä on nimi jonka sähköpostiesi vastaanottajat näkevät.
Sähköpostiosoite Sähköpostiosoitteesi (esim. teemu.testaaja@pp.inet.fi)
Käyttäjätunnus/tilinimi Sähköpostiosoitteeseen sidottu käyttäjätunnus (esim. testee-1 / matti.meikalainen@pp.inet.fi)
Salasana Käyttäjätunnuksen salasana
Lähtevän postin palvelin (SMTP) mail.inet.fi (portti 25)
Saapuvan postin palvelin (POP3) mail.inet.fi (portti 110)
Saapuvan postin palvelin (IMAP) mail.inet.fi (portti 143)

Tietoturva-asetukset

Ottamalla käyttöön sähköpostin tietoturva-asetukset voit käyttää Soneran sähköpostia sähköpostiohjelmassasi minkä tahansa operaattorin verkossa. Soneran sähköposti tukee SMTP-kirjautumista (SMTP-AUTH -protokolla) ja SSL-salausta.

• SMTP-autentikointi – Kirjautuminen myös lähtevän postin palvelimelle otetaan käyttöön, sama käyttäjätunnus ja salasana kuin saapuvalle postille.
  • SSL-suojaus – Suojauksen voi aktivoida joko lähteville, saapuville tai molempiin suuntiin. Suositus on käyttää suojausta lähteville posteille.

Palvelimet

SSL-suojattu sähköpostiliikenne käyttää eri portteja kuin suojaamaton:

Lähtevän postin palvelin (SMTP) mail.inet.fi (portti 465)
Saapuvan postin palvelin (POP3) mail.inet.fi (portti 995)
Saapuvan postin palvelin (IMAP) mail.inet.fi (portti 993)