PIN- ja PUK-koodit

Ohjeet ja vinkit

PIN- ja PUK-koodit ovat SIM-korttiin eli liittymään liittyviä koodeja. Mikäli SIM-kortti vaihtuu, muuttuvat PIN- ja PUK-kooditkin.

Puhelimeen liittyviä koodeja ovat mm. suoja- ja rajoituskoodit sekä puhelimen purkukoodi.

PIN-koodi

PIN-koodi on turvakoodi, jonka tarkoituksena on estää puhelimen väärinkäyttö. Matkapuhelimesi kysyy automaattisesti PIN-koodia aina, kun se avataan. Suosittelemme, että pidät kyselyn aina päällä.

Kaikissa Soneran liittymissä PIN-koodi on aluksi 0000. Koodi kannattaa vaihtaa heti ensimmäisellä käyttökerralla sellaiseksi, joka on muiden vaikea arvata, mutta sinun helppo muistaa. PIN-koodi määrittyy SIM-kortille, eikä matkapuhelimeen, joten puhelinta vaihdettaessa vanha PIN-koodi säilyy. PIN-koodin voi vaihtaa milloin vain matkapuhelimen turva-asetuksissa.

Huomioithan, että mikäli sinulla on Multi-SIM -palvelu, rinnakkaiskortille on oma PIN-koodinsa.

PIN2-koodi

PIN2-koodia tarvitaan tiettyjä puhelimen erikoistoimintoja varten. Soneran liittymissä PIN2-koodi on aluksi 1111. Suosittelemme vaihtamaan koodin matkapuhelimen turva-asetuksissa.

PUK-koodi ja sim-kortin lukkiutuminen

Jos näppäilet PIN-koodin väärin kolme kertaa peräkkäin, SIM-kortti lukkiutuu turvallisuussyistä. Tällöin puhelin kysyy sinulta PUK-koodia, joka on 8-numeroinen koodi. Liittymän omistaja saa PUK-koodinsa maksutta Omilta Sivuilta tai soittamalla asiakaspalveluumme 0200 17000 ja valitsemalla itsepalvelun (mpm/pvm). Asiakaspalvelunumerosta 0200 17000 ilman itsepalvelua saatu PUK-koodi maksaa 9,90 €.

Huom! Ethän näppäile mitään numeroita ennen oikean koodin saamista, sillä sim-kortti menee käyttökelvottomaksi, jos PUK-koodi syötetään monta kertaa väärin.

Voit tarkistaa PUK-koodin myös muista nimilläsi olevista matkapuhelinliittymistä, kun rekisteröidyt Omille Sivuille verkkopankkitunnuksilla.

Huomioithan, että mikäli sinulla on Multi-SIM -palvelu, rinnakkaiskortille on oma PUK-koodinsa.

PUK2-koodi

Tarvitset PUK2-koodia avataksesi lukittuneen PIN2-koodin. Yleensä puhelimen käyttö on kuitenkin mahdollista, vaikka PIN2-koodi olisikin lukittu, tiettyjä erityistoiminteita lukuun ottamatta. Saat PUK2-koodin asiakaspalvelusta.

Ongelmatilanteet

Mikäli näppäilet PIN- ja PUK-koodin tarpeeksi monta kertaa väärin, SIM-kortti lakkaa toimimasta (puhelin saattaa ilmoittaa SIM HYLÄTTY). Voit kuitenkin pitää nykyisen numerosi ottamalla uuden SIM-kortin käyttöön.

Lue lisää aiheesta sivulla: SIM-kortin vaihto