Muut koodit

Ohjeet ja vinkit

Puhelimeen liittyviä koodeja ovat mm. suoja- ja rajoituskoodi sekä puhelimen purkukoodi.

PIN- ja PUK-koodit ovat SIM-korttiin eli liittymään liittyviä koodeja. Mikäli SIM-kortti vaihtuu, muuttuvat PIN- ja PUK-kooditkin.

IMEI-koodi

IMEI-koodi on puhelinkohtainen laitetunnus. Useimmissa puhelimissa IMEI-koodin voi tarkistaa näppäilemällä koodi *#06#.

Suojakoodi

Suojakoodi on puhelinkohtainen turvakoodi, jota käyttämällä voit estää puhelimesi käytön muilla SIM-korteilla. Suojakoodin saat laitevalmistajalta. Puhelin kysyy suojakoodia, kun siihen asetetaan joku muu SIM-kortti kuin omasi. Voit ottaa suojakoodin käyttöön puhelimesi turva-asetuksissa. Joissain puhelimissa suojakoodista käytetään nimitystä turvakoodi tai lukituskoodi.

Suojakoodia tarvitset myös silloin, jos käytössäsi on puhelimen automaattinen lukitus. Lukitus menee päälle automaattisesti, kun tietty aika on kulunut viimeisestä näppäinpainalluksesta.

Yleisimpien puhelimien suojakoodioletukset:

• Nokia: 12345
  • SonyEricsson: 0000
  • Samsung: 0000, 00000000 tai 1234

Lukitun suojakoodin saa avattua huoltoliikkeessä. Lue tarkemmat ohjeet laitevalmistajan nettisivuilta.

Purku- tai rajoituskoodi / sim-lukitus

Mikäli sinulla on ollut määräaikainen puhelinsopimus, on päätelaite todennäköisesti lukittu. Päätelaitteen lukitus on mahdollista purkaa sopimuskauden päättyessä. Soneran kautta hankitun kytkylaitteen SIM-lukon purkukoodi ja lukituksen purkuohje löytyvät Omilta Sivuilta. Koodi näkyy vain niillä asiakkailla, joilla on ollut kytkylaite ja jonka sopimuskausi on päättynyt. Purkukoodin saat sopimuskauden päätyttyä myös ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Katso kuvalliset ohjeet: SIM-lukituksen purku

Estokoodi

Tunnusluvulla ohjattavalla estolla voit tehdä erilaisia lähtevien ja saapuvien puheluiden sekä viestien estoja. Palvelun kytkentä maksaa 15,90 €. Voit aktivoida ja passivoida estot puhelimen valikosta (katso lisäohjeita puhelimen käyttöohjeesta) tunnusluvun avulla. Tunnusluku on nelinumeroinen luku, jonka sovit palvelun tilauksen yhteydessä asiakaspalvelun kanssa. Voit muuttaa tunnuslukua puhelimen valikon kautta (katso lisäohjeita puhelimen käyttöohjeesta). Palvelu on mahdollista tilata vain asiakaspalvelun kautta.