Multimediaviestit

Ohjeet ja vinkit

Multimediaviestillä voit lähettää tekstin lisäksi kuvaa ja ääntä. Multimediaviestejä voi lähettää myös suoraan sähköpostiin.

Käyttöönotto

Näin lähetät multimediaviestejä kännykästä

Multimediaviestin lähettäminen ja vastaanottaminen edellyttää multimediaviestejä tukevaa matkapuhelinta ja Sonera matkapuhelinliittymää, johon on kytketty jokin Soneran tiedonsiirtopalveluista. Multimediaviestit ovat käytössäsi automaattisesti. Jos liittymäsi on uusi tai otat uuden puhelimen käyttöösi, saat viestien lähetyksessä ja vastaanottamisessa tarvittavat asetukset automaattisesti puhelimeesi tekstiviestillä.

Tarvittaessa voit hakea MMS-asetukset uudelleen.

Multimediaviestit sisältyvät Sonera Sopiva -liittymän viestipakettiin automaattisesti, etkä tarvitse erillistä multimediaviestipakettia. Paketin ylimenevät multimediaviestit laskutetaan normaalin hinnaston mukaisesti.

Huomioithan, että Multi-SIM -palvelussa multimediaviestit toimivat vain pääliittymässä.


Käyttö ulkomailla

Multimediaviestien estäminen

Ulkomailla myös multimediaviestin vastaanotto maksaa tiedonsiirron (viestin koon) verran. Lähettäminen maksaa viestin normaalihinnan lisäksi tiedonsiirtomaksun.

Voit halutessasi estää multimediaviestien saapumisen puhelimeesi. Esimerkiksi puhelimen multimediaviestiasetuksissa valitsemalla: Multimedian haku, Automaattinen kotiverkossa, jolloin viestit eivät tule puhelimeesi ulkomailla.

Huom! Sonera Sopiva -liittymällä voit lähettää multimediaviestejä TeliaSoneran verkoissa Pohjoismaissa ja Baltiassa samaan hintaan kuin kotimaassa. Käyttö vähennetään paketistasi ilman erillistä veloitusta.

Irtisanominen

Tarvittaessa voit estää multimediaviestien lähettämisen ja vastaanottamisen. Lähetä tekstiviesti TILAA MMSESTO numeroon 15400. Vahvista tilaus sanalla KYTKE. Palvelun kytkentä ja tekstiviestin lähetys ovat maksuttomia.

Ongelmatilanteet

Miksi en saa multimediaviestejä puhelimeen?

Tarkista, että asetukset ovat tallella puhelimessasi. Multimediaviestiasetukset löytyvät puhelinmallista riippuen (katso puhelimesi käyttöohje) yleensä kohdasta Viestit -> Valinnat -> Asetukset -> Multimediaviesti -> Käytettävä yhteysosoite: Sonera MMS.

Voit myös kokeilla lähettää multimediaviestin omaan numeroosi ja odottaa hetken sen saapumista. Jos saat lähettämäsi viestin, niin multimediaviestiasetukset ovat kunnossa.

Tarvittaessa voit hakea asetukset uudelleen puhelimeesi.

Katso myöspuhelimesi asetuksista, ettet ole estänyt multimediaviestien vastaanottoa matkapuhelimeen. Puhelimen asetuksista löytyy kohta Multimedian haku. Jos valinta on kohdassa ”aina automaattinen”, niin viestit tulevat puhelimeesi.

Onhan käytössäsi [Tiedonsiirtopalvelut|tiedonsiirtopalvelu]?

Sonera Sopiva -liittymä pitää aina sisällään nettipaketin. Minun Sonera -liittymässä käytössäsi on automaattisesti Data Tunti -palvelu, ellet ole tilannut erikseen nettipakettia liittymääsi. Voit tarkistaa käytössäsi olevan tiedonsiirtopalvelun Omilta Sivuilta.

Jos olet laittanut liittymääsi tiedonsiirtoeston esimerkiksi estääksesi internetin käytön puhelimella, estyvät myös multimediaviestien lähetys ja vastaanotto.

Miksi en löydä minulle tullutta multimediaviestiä Omilta Sivuilta?

Omille Sivuille ohjatut multimediaviestit ovat katseltavissa saapuneet -kansiossa 10 vuorokauden ajan. Kopioiduista tai ulkomailla olon takia Omille Sivuille ohjatuista viesteistä ei lähetetä tekstiviesti-ilmoitusta.

Tilasin asetukset tekstiviestillä puhelimeeni, mutta puhelimeni herjaa pakettidataa.

Tarkista että liittymälläsi on jokin tiedonsiirtopalvelu tai että liittymälläsi ei ole multimediaviestiestoa tai tiedonsiirtoestoa. Käytössäsi olevan palvelun voit tarkistaa Omilta Sivuilta.

Katso myösOhjeet