Etusivu > Asiakastuki > Ohjeet ja vinkit: Matkapuhelin > Minun Sonera -pakettien laskutus

Minun Sonera -pakettien laskutus

Ohjeet ja vinkit

Tällä sivulla kerrotaan Minun Sonera puhe- ja tekstiviestipakettien laskutuksesta.

Huom! Minun Sonera -liittymä on poistunut uusmyynnistä eikä liittymän paketteja voi enää muokata. Tämä koskee puhe-, viesti- ja nettipakettien lisäksi multimediaviesti- ja videopuhelupaketteja. Minun Sonera -liittymään ei ole enää mahdollista yhdistää Sonera Laitesopimusta

Mikäli haluat päivittää liittymäsi paketteja tai hankkia uuden laitteen Sonera Laitesopimuksella, tulee sinun siirtyä Sonera Sopiva -liittymään. Jos haluat poistaa kaikki paketit, tulee sinun siirtyä käytön mukaan veloitettavaan Sonera Perus -liittymään.

Minun Sonera -liittymä säilyy voimassa entisellään, jos et tee siihen yllämainittuja muutoksia. Voit jatkossakin tilata ja muokata tiettyjä lisäpalveluja ilman liittymätyypin vaihtoa (esim. Spotify ja Kamu).

Kuvaus

Puhepaketin kuukausimaksu sisältää liittymän perus- eli kuukausimaksun sekä valitun paketin mukaisen minuuttimäärän. Tekstiviestipaketin kuukausimaksu sisältää valitun paketin mukaisen viestimäärän.

Puhepakettiin sisältyvistä puheluista ei veloiteta aloitusmaksua ja laskutus tapahtuu sekuntiperusteisesti. Puhepaketin ylimenevistä puheluista laskutetaan puhelun aloitusmaksu ja puhelut veloitetaan minuuttiveloitteisesti. Puhepaketin ylimenevä minuuttimäärä ilmoitetaan laskulla.

Seuraavat puhelulajit kuuluvat paketteihin: normaalihintaiset kotimaan puhelut eli puhelut kaikkiin kotimaan matkapuhelin- sekä lankanumeroihin, puhelut vastaajaan ja kotisoittopuhelut. Tekstiviestipaketteihin kuuluvat normaalihintaiset kotimaan tekstiviestit ja kotisoittonumerolla lähetetyt viestit.

Huomioithan siis, että puhelut/tekstiviestit yritysnumeroihin, palvelunumeroihin ja ulkomaille EIVÄT KUULU paketteihin, vaan ne laskutetaan aina erikseen.

Minun Sonera -liittymään tilattu Multi-SIM -rinnakkaisliittymä kuluttaa pääliittymän puhe- ja viestipakettia.

Huom! Multi-SIM -rinnakkaisliittymällä tulee olla oma tiedonsiirtopalvelu, jos käytössäsi on Minun Sonera -liittymä. Sonera Sopiva -liittymän rinnakkaiskortti hyödyntää sen sijaan myös pääliittymän nettipakettia.

Pakettien kuukausimaksu laskutetaan kokonaisuudessaan, vaikka paketista olisi käytetty vain osa tai sitä ei ole käytetty lainkaan.

Saldon seuranta

Lue lisää: sonera.fi -sivuilta

Voit seurata liittymäsi saldoa ja pakettien käyttöä seuraavilla tavoilla:

Palvelu Ohje Hinta
Tekstiviesti Lähetä viesti SALDO numeroon 15400. Saldokyselyn hintatiedot
Omat Sivut Kirjaudu sisään Ilmainen palvelu

Laskutusraja

Liittymään, jossa on pelkkä puhepaketti, lasku lähtee laskutusrajojen mukaisesti (kuluttaja-asiakkaiden laskutusraja on 20eur, sähköposti- ja eLasku -palveluissa 10 eur). Jos liittymällä on tekstiviestipaketti, lasku lähtee joka kuukausi laskutusrajoista huolimatta. Laskutusrajassa huomioidaan koko lasku (ei siis liittymäkohtainen summa) sekä mahdolliset hyvitykset ja liikasuoritukset.

Pakettien toiminta muiden palvelujen kanssa

Saldosopimuksen saa liitettyä myös Minun Sonera puhe- ja tekstiviestipaketteihin. Saldosopimuksella voit rajoittaa pakettien yli menevää liikennettä eli niitä puhe-, viesti- ja datamaksuja, jotka eivät sisälly paketin perushintaan. Liittymään kuuluvat kuukausi- ja kytkentämaksut laskutetaan aina erikseen. Esim. liittymän kiinteät maksut ovat yhteensä 20 euroa (sis. puhe- ja viestipaketit sekä muut kuukausi- ja kytkentämaksut) ja saldosopimusrajana on 10 euroa. Kyseisen liittymän laskun loppusumma voi olla siis enintään 30 euroa.

Etuliitteelliset palvelut: 151- Maksajan erittely, 152- Puhelumaksun siirto ja 153 – Työsoitto -etuliitteellä soitetut puhelut eivät kuulu pakettiin, vaan ne laskutetaan erikseen omalla rivillään laskulla. Kyseisiä etuliitteitä on mahdollista käyttää, vaikka ko. palvelua ei liittymälle olisikaan tilattu. Tällöin etuliitteellä soitetut puhelut laskutetaan erikseen liittymätyypin mukaisesti.

Euron Sunnuntai ja Euron Sunnuntai Ekstra toimii myös Minun Sonera –liittymissä, joissa on puhe- ja tekstiviestipaketti. Tällöin sinulta ei laskuteta erikseen yhtä euroa/sunnuntai, vaan Euron Sunnuntai -etuun sisältyvät puhelut/tekstiviestit kuluttavat pakettien minuutteja tai tekstiviestejä yhteensä enintään yhden euron arvosta. Esim. Minun Sonera Puhepaketti 350 minuuttihinta on n. 0,057 ja yksi euro tulee täyteen, kun olet puhunut n. 18 minuuttia.

Huom! Euron Sunnuntai on jatkossa tilattavissa ainoastaan Sonera Perus -liittymään. Palvelu poistuu, jos päivität liittymäsi Sonera Sopiva -liittymään.

Euron Sunnuntai Ekstra on poistunut uusmyynnistä. Palvelu poistuu, jos päivität liittymäsi Sonera Sopiva tai Sonera Perus -liittymään.

Mikäli et tee muutoksia nykyiseen Minun Sonera -liittymääsi, palvelu säilyy voimassa normaalisti nykyisen sopimuskauden loppuun saakka.

Pakettien laskutus omistussuhteen muutoksen ja numeron siirron yhteydessä

Numeron siirron ja omistussuhteen muutoksen yhteydessä laskutus katkeaa. Pakettien kuukausimaksut laskutetaan kuitenkin koko kuukaudelta, vaikka laskutuskausi olisikin lyhyempi kuin kuukausi. Muutokset kannattaa siis ajoittaa laskutuskauden loppuun, jolloin ehdit käyttää paketit mahdollisimman täysimääräisesti koko laskutuskauden ajan.

Esimerkki omistussuhteen muutoksesta: Henkilön A liittymän uusi laskutuskausi on alkanut ja puhepaketti tullut käyttöön 1.5. Liittymälle on tehty omistussuhteen muutos 20.5. (siirretty henkilölle B). Henkilö A saa liittymän osalta loppulaskun kesäkuun alussa ja siinä laskutetaan puhepaketin kuukausimaksu kokonaisuudessaan, vaikkei puhepakettia olisi ehditty käyttää kokonaan 20.5. mennessä. Henkilö B maksaa kuukausimaksut 20.5. alkaen.

Esimerkki numeron siirrosta: Liittymän uusi laskutuskausi on alkanut ja puhepaketti tullut käyttöön 1.5. Liittymä on siirretty toiselle operaattorille 20.5. Liittymän loppulasku lähetetään kesäkuun alussa ja siinä laskutetaan puhepaketin kuukausimaksu kokonaisuudessaan, vaikkei puhepakettia olisi ehditty käyttää kokonaan 20.5. mennessä.

Omilta Sivuilta kohdasta Saldo ja laskut näet meneillä olevan laskutuskauden päivämäärät. Laskusta voit tarkistaa laskutusryhmäsi ja laskutusaikataulut kyseiselle laskutusryhmälle löydät täältä.

Katso myösOhjeet