Etusivu > Asiakastuki > Ohjeet ja vinkit: Matkapuhelin > MMS-asetukset Nokia Lumiaan

MMS-asetukset Nokia Lumiaan

Ohjeet ja vinkit

Nokia Lumiaan ei tarvitse tilata varsinaisia MMS-asetuksia, koska asetukset löytyvät puhelimesta jo valmiiksi ja niiden käyttöönottamiseksi täytyy ainoastaan valita asetuksista operaattoriksi Sonera.

Mikäli MMS-viestien lähettäminen ei onnistu, voit kokeilla näitä toimenpiteitä.

Windows Phone 8.1 (Lumia 930, 635, 630, 1520 sekä vanhemmat mallit 8.1-päivityksellä)

1. Mene kohtaan Asetukset -> matkapuhelinverkko -> SIM-asetukset.
  2. Matkapuhelinverkon yhteysprofiilin kohdalla pitäisi lukea Sonera. Valitse yhteysprofiiliksi esimerkiksi TeleFinland ja käynnistä puhelin uudelleen. Vaihda tämän jälkeen yhteysprofiiliksi taas Sonera ja käynnistä puhelin uudelleen.
  3. Jos tämä toimenpide ei auta, asetukset pitää syöttää manuaalisesti.
  4. Mene kohtaan Asetukset -> Matkapuhelinverkko -> SIM-asetukset -> Muokkaa Internet-yhteysosoitetta.

Internet-APN:
Yhteysosoite: internet
Käyttäjänimi: jätetään tyhjäksi
Salasana: jätetään tyhjäksi
Todennustyyppi: PAP
Välityspalvelin: (URL-osoite): jätetään tyhjäksi
Välityspalvelimen portti: jätetään tyhjäksi
IP-tyyppi: IPv4v6

Palaa edelliseen valikkoon ja mene kohtaan jossa lukee lisää MMS-yhteysosoite tai muokkaa MMS-yhteysosoitetta.

MMS-APN
Yhteysosoite: mms
Käyttäjänimi: jätetään tyhjäksi
Salasana: jätetään tyhjäksi
Todennustyyppi: PAP
WAP-yhdyskäytävä (URL): 195.156.25.33
WAP-yhdyskäytävän portti: 8080
MMSC (URL): http://mms.sonera.fi/
MMSC-portti: 8002
Multimediaviestien enimmäiskoko: jätetään tyhjäksi
IP-tyyppi: IPv4v6

Asetusten syöttämisen jälkeen puhelin tulee käynnistää uudelleen.

Windows Phone 8 (esim. Lumia 520, 820, 920, 1020 ilman 8.1-päivitystä)

1. Mene kohtaan Asetukset > Yhteysosoite. Soneran kohdalla pitäisi lukea aktiivinen. Valitse operaattoriksi esimerkiksi TeleFinland ja käynnistä puhelin uudestaan. Vaihda tämän jälkeen operaattoriksi taas Sonera ja käynnistä puhelin uudelleen.
  2. Mene kohtaan Viestit ja klikkaa alareunassa olevaa kolmea pistettä. Valitse Asetukset ja varmista, että Ryhmän multimediaviestit ovat käytössä. Käynnistä puhelin uudestaan.

Windows Phone 7.8 (Lumia 800, 900, 710 ja 610)

1. Päivitä Verkkoasetus-sovellus Marketplacen kautta.
  2. Avaa Verkkoasetus-sovellus. Operaattorin kohdalla pitäisi lukea Sonera. Paina sitä ja valitse operaattoriksi esimerkiksi TeleFinland ja käynnistä puhelin uudestaan. Vaihda tämän jälkeen operaattoriksi taas Sonera ja käynnistä puhelin uudelleen.
  3. Mene kohtaan Viestit ja klikkaa alareunassa olevaa kolmea pistettä. Valitse Asetukset ja varmista, että Ryhmän multimediaviestit ovat käytössä. Käynnistä puhelin uudestaan.
  4. Tarkista yhteysosoite puhelimen asetuksista kohdasta Asetukset > Matkapuhelinverkko > Muokkaa yhteysosoitetta tai Lisää yhteysosoite. Yhteysosoite-kohdassa tulee lukea internet.

Jos nämä toimenpiteet eivät auta, asetukset pitää syöttää manuaalisesti.

Lumia 820/920: Mene kohtaan Asetukset > Yhteysosoite ja paina alareunassa näkyvää + merkkiä.
Lumia 800/900: Avaa Verkkoasetus-sovellus ja paina alareunassa näkyvää + merkkiä.

Syötä allaolevat asetukset avautuvaan valikkoon.

Yhteyden nimi: Sonera

Laita rasti kohtaan: Tee tästä nykyinen APN (Vain Lumia 610/710/800/900 -malleissa)

Internet APN
Yhteyspisteen nimi: internet
Välityspalvelimen osoite: tyhjä
Välityspalvelimen portti: tyhjä
Käyttäjänimi: tyhjä
Salasana: tyhjä

MMS APN
MMS-yhteyspisteen nimi: mms
Välityspalvelimen osoite: 195.156.25.33
Välityspalvelimen portti: 8080
Käyttäjätunnus: tyhjä
Salasana: tyhjä
MMSC-osoite: http://mms.sonera.fi:8002
Verkkotyyppi: IPv4 (Vain uudemmissa Lumia-malleissa, esim. 820/920)
Todennustyyppi: tyhjä (Vain uudemmissa Lumia-malleissa, esim. 820/920)

Aktivoi juuri luotu yhteysosoite painamalla sen nimen kohdalta kunnes valikko aukeaa ja valitse Aktivoi (Vain uudemmissa Lumia-malleissa, esim. 820/920)

Paina Tallenna ja käynnistä puhelin uudelleen.

Huom! Ongelmatilanteissa tarkista että liittymälläsi on jokin tiedonsiirtopalvelu tai että liittymälläsi ei ole multimediaviestiestoa tai tiedonsiirtoestoa. Käytössäsi olevan palvelun voit tarkistaa Omilta Sivuilta