Etusivu > Asiakastuki > Ohjeet ja vinkit: Matkapuhelin > MMS- ja internetasetukset (Android)

MMS- ja internetasetukset (Android)

Ohjeet ja vinkit

Tämän ohjeen avulla lisäät Android-matkapuhelimeesi Soneran internetasetukset. Esimerkissä on käytetty Samsung Galaxy S -puhelinta.

1. Paina Menu-näppäintä ja valitse Asetukset (engl. Settings).
2. Valitse Langattomat toiminnot ja verkot tai Langattomat verkot (engl. Wireless and network).
3. Valitse Matkapuhelinverkot (engl. Mobile network).
4. Valitse Yhteyspisteiden nimet tai Tukiasemien nimet (engl. Access point names).

5. Paina Menu-näppäintä ja valitse Uusi APN (engl. New APN).

Nimi Sonera Internet
Yhteyspiste (APN) internet
APN-tyyppi Internet

Default*

*) Tietyissä puhelinmalleissa, esim. Huawei Ideos X5.
6. Lisättyäsi uuden yhteyspisteen, valitse juuri luotu Internet-yhteyspiste oletusasetukseksi painamalla oletusmerkintää tarkoittavaa vihreää merkkiä Internet-yhteyspisteen kohdalta.

MMS-asetukset

Tämän ohjeen avulla lisäät Android-matkapuhelimeesi Soneran multimediaviestiasetukset. Esimerkissä on käytetty Samsung Galaxy S -puhelinta.

1. Paina Menu-näppäintä ja valitse Asetukset (engl. Settings).

2. Valitse Langattomat toiminnot ja verkot tai Langattomat verkot (engl. Wireless and network).

3. Valitse Matkapuhelinverkot (engl. Mobile network).

4. Valitse Yhteyspisteiden nimet tai Tukiasemien nimet (engl. Access point names).

5. Paina Menu-näppäintä ja valitse Uusi APN (engl. New APN).

6. Syötä Soneran multimediaviestiasetukset seuraavalla tavalla:

Nimi Sonera MMS
Yhteyspiste mms
MMSC http://mms.sonera.fi:8002
MMS-välityspalvelin 195.156.25.33
MMS-portti 8080
MCC 244
MNC 91
APN-tyyppi mms tai multimediaviesti
Todennuksen tyyppi Normaali (PAP)
Paina Menu-näppäintä ja valitse Tallenna, multimediaviestiasetukset ovat nyt tallennettuna. Huom! Käynnistä puhelin uudestaan, jotta asetukset tulevat voimaan.

Huom! Ongelmatilanteissa tarkista että liittymälläsi on jokin tiedonsiirtopalvelu tai että liittymälläsi ei ole multimediaviestiestoa tai tiedonsiirtoestoa. Käytössäsi olevan palvelun voit tarkistaa Omilta Sivuilta