Etusivu > Asiakastuki > Ohjeet ja vinkit: Matkapuhelin > MMS- ja internetasetukset

MMS- ja internetasetukset

Ohjeet ja vinkit

Soneran asiakkaana puhelimeesi on lähetetty asetukset, joilla pääset käyttämään monipuolisia matkapuhelinpalvelujamme. Jos asetuksia ei ole tallennettu tai ne puuttuvat muusta syystä, voit tilata ne tekstiviestillä.

Tekstiviestitilaus

Kirjoita: ASETUKSET
Lähetä viesti numeroon 15400 (0 €).

Tallenna tekstiviestinä saapuvat asetukset puhelimeesi ja käynnistä puhelimesi uudelleen.

Huom! Asetusten tekstiviestitilaus ei toimi iPhone ja Android -puhelimissa.

Palvelut

Lue lisää aiheesta sivulla: Tiedonsiirtopalvelut

Kun asetukset löytyvät puhelimesta, voit lähettää ja vastaanottaa puhelimellasi multimediaviestejä. Lisäksi pääset käyttämään puhelimen internet -palveluja.

Multimediaviestiasetukset

Joidenkin harvojen puhelinmallien kohdalla mms- ja wap-asetuksia ei voi tilata tekstiviestillä tai Omilta Sivuilta, jolloin asetukset on kirjoitettava käsin puhelimen asetusvalikkoon. Asetusvalikon paikka vaihtelee puhelimesi merkistä riippuen.

Tarvittaessa löydät ohjeen yhteysasetuksiin puhelimesi ohjekirjasta.

Yhteyden nimi Sonera MMS
MMS-yhteyspisteen nimi mms (Easy-liittymissä: easy-mms)
Käyttäjätunnus Ei mitään
Salasana Ei mitään
Välipalvelimen osoite 195.156.25.33
Välipalvelimen portti 8080
MMSC-osoite http://mms.sonera.fi:8002
Yhteystyyppi Jatkuva

Internet-asetukset

Internetyhteys USB-modeemilla tai matkapuhelimella avataan yhteysosoitteen eli APN:n (engl. Access Point Name) kautta. APN määritellään joko puhelimen tiedonsiirron asetusprofiiliin tai tietokoneen modeemiasetuksiin.

Kun internetyhteys muodostetaan yhteysosoitteen kautta, saat käyttöön julkisen IP-osoitteen. Tämä tarkoittaa sitä, että internetyhteyden käyttämä IP-osoite vapautuu toisten käyttäjien käytettäväksi yhteyden päätyttyä.

Yhteysasetukset

APN Soittosarjanumero Modeemin alustuskomento DNS-palvelimet
internet

*99#
*99***1# (jos AT-komento on laitteen asetuksissa valikossa 1)

AT+cgdcont=1,"ip","internet"
  • 192.89.123.230
  • 192.89.123.231

Muut asetukset

• Käyttäjätunnus: <jätetään tyhjäksi>
  • Salasana: <jätetään tyhjäksi>
  • IP-osoite: Dynaaminen
  • QOS-valinnat: Subscribed
Huom! USB-modeemien yhteysohjelmiin on asennettu oletuksena Soneran yhteysasetukset. Näitä asetuksia ei saa muuttaa, jos yhteys toimii moitteetta.

Soneran GPRS-asetukset WAP-käytössä

APN IP-osoite Portti
wap.sonera.net (Easy: easywap.sonera.net) 195.156.025.004
  • 80
  • 9201*

*) Käytä tätä asetusta vain, jos portti 80 ei toimi oikein päätelaitteessasi.

Muut asetukset

• Käyttäjätunnus: <jätetään tyhjäksi>
  • Salasana: <jätetään tyhjäksi>

Huom! Ongelmatilanteissa tarkista että liittymälläsi on jokin tiedonsiirtopalvelu tai että liittymälläsi ei ole multimediaviestiestoa tai tiedonsiirtoestoa. Käytössäsi olevan palvelun voit tarkistaa Omilta Sivuilta