Ohjattu sivulta Koti TV

Sonera Viihde –digiboksi on niin sanottu IPTV-palvelu (Internet Protocol Television). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että televisiota katsotaan laajakaistan kautta. IPTV on televisiolle samankaltainen siirtotie, kuin antenni-, satelliitti- ja kaapeliverkkokin.

Sonera Viihde käyttää maanlaajuista dataverkkoa, eikä ohjelmia siirretä internetin kautta. Tällöin yhteyden kapasiteetti voidaan taata ja ohjelmat voidaan esittää samalla laadulla kuin antennilähetyksissä. Tavallisista netti-tv-palveluista IPTV eroaakin juuri tässä. Netti-tv:ssä ohjelmat siirretään katsojalle yleisen internetin kautta, jolloin yhteyden nopeutta ei voida taata ja siksi ohjelmien vaatimaa kaistanleveyttä säädellään. Käytännössä netti-tv:n kuvan koko ja tarkkuus ovat tällöin heikompia kuin tavallisessa antennilähetyksessä.

Käyttöönotto

Lue tarkemmin aiheesta sivulla: Sonera Viihteen käyttöönotto

Tarkista Sonera Viihde –digiboksin saatavuus täältä

Sonera Viihde –digiboksi vaatii Soneran laajakaistaliittymän. Voit tilata Sonera Viihteen uuden laajakaistaliittymän kanssa, tai jo olemassa olevan Soneran laajakaistasi yhteyteen. Sonera Viihde –digiboksin saatavuus tulee aina tarkistaa, ja kätevimmin saatavuuden voit tarkistaa yllä olevan linkin kautta.

Laitteet

Sonera Viihteen digiboksi
Sonera Viihde -palvelu edellyttää seuraavaa kokonaisuutta:

Tilauksen yhteydessä sinulle toimitetaan digiboksi sekä laajakaistasaatavuudestasi riippuen joko laajakaistamodeemi tai palvelureititin. Digiboksi kytketään televisioon televisiosta riippuen joko HDMI- tai SCART-kaapelilla. Television lisäksi digiboksi kytketään laajakaistamodeemiin / palvelureitittimeen ethernet-kaapelilla. HDMI-, SCART- ja ethernet-kaapelit tulevat Sonera Viihde –digiboksin mukana.

Televisiossasi tulee olla SCART- ja/tai HDMI-liitäntä, jotta Sonera Viihde –digiboksi voidaan liittää siihen. Mikäli kytket laitteet HDMI-liitännällä, on televisiosi tuettava HDCP:tä.

Ominaisuudet

Verkkotallennus

Lue tarkemmin aiheesta sivulla: Verkkotallennus

Sonera Viihteessä on maksuton verkkotallennusominaisuus. Tallennukseen asettamasi ohjelmat tallentuvat verkossa sijaitsevalle palvelimelle, joten sinun ei tarvitse murehtia rikkoutuvista kovalevyistä. Voit tallentaa verkkoon kaikkia peruskanavia, eikä tallennettavien kanavien määrällä ole väliä: tallenna vaikka jokaista peruskanavaa yhtäaikaisesti! Käytössäsi on valtava tallennustila, johon mahtuu jopa 3000 tuntia tv-ohjelmia. Tallenteiden katseluaika on 90 vuorokautta, jonka jälkeen ne poistuvat verkosta automaattisesti.

Verkkotallennuksen asettaminen on helppoa. Paina kaukosäätimesi tallennusnappia (Rec tai E) ohjelmaoppaassa valitsemasi ohjelman kohdalla ennen sen alkamista. Voit myös painaa tallennusnappia kesken ohjelman, jolloin tallennus alkaa siitä hetkestä eteenpäin.

Verkkotallennuksen piiriin kuuluvat peruskanavat ovat:

• Ylen kanavat TV1, TV2, Fem ja Teema
  • MTV
  • Nelonen
  • SUB
  • AVA
  • JIM
  • Liv
  • FOX
  • TV Viisi
  • Kutonen

Maksukanavien tallentamiseen tarvitset kovalevylle tallentavan digiboksin, joka on Sonera Viihteen erikseen tilattava lisäominaisuus. Lue lisää kovalevylle tallentavasta digiboksista tästä.

Videovuokraamo

Videovuokraamon ja ohjelmakirjastojen avulla voit katsoa ohjelmia silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Videovuokraamossa voit vapaasti selata vuokrattavissa olevia ohjelmia, ja maksat vain tilatuista. Sonera Viihteen videovuokraamosta löydät huikeat määrät elokuvia, lastenohjelmia, dokumentteja sekä muuta katsottavaa. Vuokrattuasi ohjelman videovuokraamosta sinulla on 48 tunnin katseluaika, jonka jälkeen ohjelma palautuu automaattisesti vuokraamoon. Vuokrattua ohjelmaa voit katseluajan puitteissa katsoa niin monta kertaa kuin haluat. Ohjelman voi myös pysäyttää ja jatkaa katselua myöhemmin.

Katso ohjeet videoiden vuokraamiseen täältä.

Ohjelmakirjastot ja catch up

Maksukanavien tallentaminen ei ole mahdollista ilman erillistä lisäpalveluna saatavaa kovalevylle tallentavaa digiboksia. Monilla maksukanavilla on kuitenkin käytössä joko ns. catch up –palvelu eli automaattitallennus, ohjelmakirjasto tai molemmat edellä mainitut. Ohjelmakirjastot ja catch up –palvelu mahdollistavat ohjelmien katselun silloin, kun itselle sopii. Ohjelmakirjastoissa on katsottavissa erilaisia sarjoja, elokuvia ja dokumentteja mihin aikaan vaan, rajattomin katselukerroin. Useisiin Soneran maksullisiin kanavapaketteihin kuuluu ohjelmakirjasto, joka sisältyy paketin kuukausimaksuun. Ohjelmakirjastoissa on katsottavissa kanavapaketista riippuen esimerkiksi elokuvia, dokumentteja, lastenohjelmia sekä sarjojen kokonaisia tuotantokausia.

Catch up –palvelu on puolestaan eräänlainen ajansiirtopalvelu. Palvelun piiriin kuuluvat kanavat tallentavat suurimman osan ohjelmistaan automaattisesti yleensä seitsemän vuorokauden ajaksi. Lisäksi tietyillä kanavilla on mahdollista hyödyntää kelaustoimintoa. Toiminnon avulla voit aloittaa parhaillaan tv:stä tulevia ohjelmia alusta, pysäyttää ne hetkeksi tai kelata eteen ja taakse, vaikka niiden lähetys olisikin vielä kesken. Tietyillä kanavilla on myös mahdollista aloittaa ohjelma alusta, vaikka se olisi vielä käynnissä.

Tarkista tästä, mitkä kanavapaketit sisältävät ohjelmakirjastoja ja/tai catch up –palvelua hyödyntäviä kanavia.

Maksu-TV-palvelut

Lue tarkemmin aiheesta sonera.fi:ssä.

Voit laajentaa televisiosi kanavatarjontaa Sonera Viihteen kanavapakettien avulla. Maksukanavissa on sisältöä laidasta laitaan, ja paketteja on niin urheilun kuin elokuvienkin ystäville. Kanavapaketteja voit tilata esimerkiksi verkkokaupan kautta tai asiakaspalvelusta p. 0800 133 133 (maksuton, ma-pe 8-20, la 9-16.30).

Sonera Viihde ja Spotify

Lue tarkemmin aiheesta sivulla: Sonera Viihde ja Spotify

Kun aktivoit Spotify-palvelun televisioosi, saat kuunneltavaksesi valtavan valikoiman musiikkia: voit valita yli 13 miljoonasta kappaleesta omassa olohuoneessasi! Halutessasi kuunnella musiikkia kirjaudu palveluun Spotify Premium -tunnuksillasi. Soittolistoja voit luoda ja muokata Spotify-palvelussa tietokoneellasi tai matkapuhelimella.

Spotify on saatavilla kaikkiin Sonera Viihde –liittymiin.

Huom: Turvallisuussyistä et voi käyttää Facebook-käyttäjätietojasi. Lisätietoja löydät osoitteesta www.sonera.fi/spotify.

Sonera Viihde Kake

Lue tarkemmin aiheesta sivulla: Sonera Viihde Kake

Kake-nimisen iPhone ja Android-sovelluksemme avulla Sonera Viihde -palvelun ja palvelureitittimen käyttäjät voivat käyttää älypuhelintaan tavallisen kaukosäätimen tapaan. Sovellus tarjoaa hyvän yleiskatsauksen käytössäsi olevista kanavista, ja voit helposti pujotella esimerkiksi kanavien välillä.