Inteno DG301

Inteno DG301 on Kodin Netti ADSL ja Valokuitu -kohteisiin tarkoitettu päätelaite, jolla laajakaistaliittymä yhdistetään esimerkiksi tietokoneeseen. Laite sisältää reitittimen, ADSL-modeemin sekä WLAN-toiminnon.

Laitteen etupaneeli

1. Ethernet: Lähiverkkoyhteyden merkkivalo
2. Wireless: Langattoman lähiverkkoyhteyden merkkivalo
3. Broadband: Ilmaisee DSL-linjan tilan
4. Status: Virran merkkivalo
5. Internet: Ilmaisee internetyhteyden tilan
6. TV: Ulkoisen digiboksin merkkivalo
7. WPS: Ilmaisee WPS-yhteyden tilan

Huom! Joissain modeemeissa palaa normaalitilassa ainoastaan Status merkkivalo. Muut merkkivalot toimivat hetken ajan, kun painat laitteen vasemmalla sivulla olevaa Info-nappia.

Laitteen takapaneeli

1. DSL-portti: Jos yhteys on toteutettu puhelinkaapelilla, liitä puhelinjohto tähän pistokkeeseen.
2. USB-portti: USB-porttiin voidaan kytkeä esim. ulkoinen kovalevy.
3. Ethernet-portit: Näihin liität PC:n, Sonera Viihde -digiboksin tai muita laitteita.
4. WAN-portti: Jos yhteys on toteutettu Ethernet-tekniikalla, kytke verkkokaapeli tähän pistokkeeseen.
5. Virtaliitin: Kytke laitteen virtalähde tähän.
6. Virtakytkin

Laitteen sivussa olevat painikkeet

1. WPS: Ei käytössä
2. Info: Sytyttää status-valot hetkeksi, mikäli laite on virransäästötilassa
3. Eco: Sammuttaa ja käynnistää WLAN -toiminnon

Langattoman verkon määrittäminen

Langaton lähiverkko (WLAN) on kätevä tapa käyttää internetiin yhteydessä olevia laitteita ilman monimutkaisia kaapeleita tai johtosotkuja. Muista myös huolehtia laitteiden tietoturvasta.

Langattoman verkon käyttöönotossa on suositeltavaa tehdä muutoksia WLAN-modeemin tai WLAN-tukiaseman asetuksiin. Oletuksena langaton verkko on yleensä avoin, jolloin kaikki liikenne siirretään salaamattomana ja verkkoon pääsee kuka tahansa, esimerkiksi naapuri, jolla on koneessaan WLAN-verkkokortti.

Käyttöönotto

Tarjoamme ohjeet langattoman verkon muodostamiseen yleisimmissä käyttöjärjestelmissä. Itse tukiasemien ja modeemien asetuksien asettamiseen suosittelemme kääntymään laitevalmistajien ohjeistuksen puoleen.

WLAN-asetusten muuttaminen

Laitteessa käytettävä WLAN-standardi on 802.11b/g/n.

1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoitekenttään 192.168.1.1, jolloin eteesi avautuu Intenon hallintasivu. Mikäli sivu ei aukea, koita osoitetta 192.168.1.254
2. Klikkaa hiiren vasemmalla näppäimellä Home Network -otsikon alla olevaa Wireless -tekstiä.
3. Klikkaa seuraavaksi Configure–tekstiä, josta pääset muuttamaan laitteen WLAN-asetuksia.

Oletuksena WLAN–verkko ja WLAN-salaus ovat päällä. Salauksena on käytetty WPA-PSK –salausta. Salausavain löytyy laitteen takapuolella olevasta tarralapusta tai erillisellä paketin mukana tulleella lapulla.

Asetukset Suojausasetukset
  • WLAN Enable
    • Tästä valitset, onko WLAN–verkko käytössä.
  • Interface Enabled
    • Tästä valitset, onko WLAN–verkko käytössä.
  • Power Reduction Enabled
    • WLAN-virransäästöominaisuuksien käyttöönotto
  • Physical Address
    • MAC-osoite
  • Network Name (SSID)
    • Langattoman verkon nimi
  • Actual Speed
    • WLAN-verkon nopeus
  • Band
    • Langattoman yhteyden toimintataajuus
  • Channel Selection
    • Kanavan valinta
  • Region
    • Maanosa
  • Channel
    • Kanava
  • Allow multicast from Broadband Network
    • Salli ulkoverkon multicast-lähetyksien käyttäminen WLAN-yhteyden yli
  • WPS Enabled
    • Tästä valitset, onko WPS-toiminne käytössä
  • Broadcast Network Name
    • Näyttää WLAN-verkon nimen laitteille
  • Encryption
(Tässä määrität käytössä olevan salaustason)
  • Disabled – ei salausta
  • Use WEP encryption – käytä WEP-salausta
  • Use WPA-PSK encryption – käytä WPA-PSK -salausta

WEP

• WEP Key Length
    • WEP-salausavaimen pituus
  • WEP Encryption Key
    • WEP-salausavain

WPA-PSK

• WPA-PSK Encryption Key
    • WPA-salausavain
  • WPA-PSK Version
    • WPA-salausversion valinta
4. Hyväksy muutokset painamalla Apply.

WLAN-verkon salausavain

Laitteen mukana toimitetaan WLAN-salausavain, jonka näet laitteen pohjassa olevasta tarrasta tai laatikossa olevasta erillisestä tarralapusta

1. Verkon nimi: Käytössä olevan langattoman verkon nimi (SSID).
2. Salausavain: Langattoman verkon salauksena on käytetty WPA-PSK salausmuotoa. Käytä tätä avainta langattoman verkon käyttöönotossa.

Ongelmatilanteet

Ongelmatilanteissa laitteen tehdasasetusten palautus voi auttaa. Paina laitteen takana olevaa reset-painiketta pohjassa pienikärkisellä esineellä, kuten lyijykynällä, kunnes laitteen status-merkkivalo muuttuu oranssiksi. Huomaathan että tekemäsi muutokset laitteen asetuksiin poistuvat tämän toimenpiteen johdosta.