Inteno DG201

Ohjeet ja vinkit

Inteno DG201 on Sonera Kodin Netti Valokuitu -kohteisiin tarkoitettu päätelaite, jolla laajakaistaliittymä yhdistetään esimerkiksi tietokoneeseen. Laite sisältää reitittimen, ADSL/VDSL2 -modeemin sekä WLAN-toiminnon.

Laatikon sisältö

Päätelaitteen laatikon sisältö (Inteno DR201):

• Laite
  • 1 kpl virtajohto
  • 1 kpl Ethernet-verkkokaapeli
  • 1 kpl puhelinkaapeli
  • 1 kpl puhelinpistoke häiriösuodattimella

Sonera Viihde

Laitteen kytkeminen

USB:n ja DLNA:n aktivointi

1. Kytke USB-laite modeemiin.
2. Avaa internet-selain ja kirjoita osoitekenttään 192.168.1.1, jolloin eteesi avautuu Intenon hallintasivu.
3. Klikkaa hiiren vasemmalla näppäimellä Advanced Setup -> Storage Services. Ota ylös laitteen Volumename, jota tarvitaan myöhemmin.
4. Täytä käyttäjätunnus ja salasana. Kirjoita Volumename -kenttään edellisessä vaiheessa ylös otettu tieto.
5. Storage Service on nyt aktivoitu ja voit ottaa siihen yhteyden esim. \\192.168.1.1. Palvelussa on kaksi kansioita Admin ja Share (tai Public). Admin -kansioon pääseminen edellyttää tunnistautumista tunnuksilla, jotka teimme edellisessä vaiheessa. Share/Public -kansio ei vaadi tunnistautumista. Tätä kansiota käytetään DLNA -palvelulle.
6. Valitse vasemmalta DLNA. Tarkista, että Enable on-board digital media server -valintaruutu on aktiivinen. Media Library Path -kentässä pitää olla määriteltynä Share/Public -kansio, jotta voit käyttää DLNA -palvelua.
7. DLNA -palvelu on nyt aktivoitu.

Tulostimen jakaminen

1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoitekenttään 192.168.1.1, jolloin eteesi avautuu Intenon hallintasivu.
2. Klikkaa hiiren vasemmalla näppäimellä Advanced Setup -> Print server.
3. Aktivoi Enable on-board printer server -valintaruutu. Täytä Printer name ja "Make and model" -kentät.

Huom! "Tulostimen nimi" voi olla enintään 40 merkkiä. "Merkki ja malli" voi olla enintään 128 merkkiä.

4. Tulostinpalvelin on nyt aktivoitu.

Ongelmatilanteet

Tehdasasetusten palauttaminen

Ongelmatilanteissa laitteen tehdasasetusten palautus voi auttaa, huomaathan että tekemäsi muutokset laitteen asetuksiin poistuvat tämän toimenpiteen johdosta.

• Paina laitteen kyljessä olevaa reset-painiketta pohjassa pienikärkisellä esineellä, kuten lyijykynällä, n. 10s.
  • Laitteen tehdasasetukset ovat nyt palautettu.