IPhone

Ohjeet ja vinkit

iPhone on Applen valmistama kosketusnäytöllinen puhelin ja medialaite.

Liittymä

Lue lisää aiheesta sivuilla: Sonera Laitesopimus ja Sonera Sopiva.

Sonera myy iPhonea Sonera Laitesopimuksella, jossa sitoudut valitsemaasi määräaikaiseen sopimuskauteen, jonka pituus on joko 12 tai 24 kuukautta. Määräaikainen sopimus koskee vain liittymää ja puhelinta.

Liittymän lisäpalveluja (esim. puhe- ja tekstiviestipaketteja) voit muokata sopimuskauden aikana tarvittaessa.

Käyttöönotto

SIM-kortin aktivointi

Lue lisää aiheesta sivulla: SIM-kortin aktivointi

Siirtyessäsi käyttämään iPhone 4 ja mikro-SIM-korttia tallenna yhteystietosi ensin esim. iTunesiin ja tee kortinvaihto sen jälkeen. Aktivoidessasi uuden mikro-SIM-kortin käyttöön voit siirtää yhteystiedot iTunesista uuteen puhelimeesi.

SIM-kortin asettaminen

iPhone 4 ja 4S

iPhone 3GS

Laitteen aktivointi

iPhone 4S

iPhone 4S on mahdollista aktivoida käyttöön langattoman verkon tai matkapuhelinverkon kautta (poikkeaa siis aiemmista iPhone-malleista).

Aloita iPhonen käyttöönotto ja aktivoiminen käynnistämällä puhelin ja noudattamalla käyttöönottoapurin ohjeita. Aktivoiminen tehdään Wi-Fi-verkon tai matkapuhelinverkon kautta. Mikäli kumpaakaan ei ole käytettävissä, iPhone on liitettävä tietokoneeseen ja aktivoitava iTunes-ohjelmalla.

Käyttöönottoapuri opastaa käyttöönoton eri vaiheissa, mm.

• Wi-Fi -verkkoon yhdistämisessä
  • Apple ID:n luomisessa sekä kirjautumisessa
  • iPhonen aktivoimisessa
  • iCloudin käyttöönotossa

iPhone 3G /S ja 4

Lue lisää aiheesta sivuilla: iPhonen aktivointi iTunes-ohjelmalla

Laite on aktivoitava ensimmäisellä käyttökerralla. Tätä varten tarvitset tietokoneen, internetyhteyden ja iTunes-ohjelman.

1. Laita sim-kortti puhelimeen ja kytke laitteeseen virta. Huomaathan, että laitteeseen on laitettava se SIM-kortti, jolla sitä tullaan käyttämään. Mikäli vaihdat laitteeseen toisen Soneran sim-kortin, laite on aktivoitava uudelleen.
  2. Jos sim-kortilla on pin-kysely päällä, valitse näytöltä Avaa ja syötä pin-koodi.
  3. Kytke laite tietokoneeseen pakkauksessa olleella USB-kaapelilla. iTunes -ohjelma käynnistyy automaattisesti noin 30 sekunnin kuluessa. Varmista, että tietokoneella on internetyhteys käytössä.
  4. Puhelin on valmis käytettäväksi, kun Sonera-teksti ilmestyy näytön vasempaan yläkulmaan.

iPhone toimii myös muilla Soneran SIM-korteilla. Huomaathan, että puhelin on aktivoitava uudelleen, aina kun vaihdat SIM-kortin.

Laitteen toiminnot

Vastaaja

• Lue lisää aiheesta sivulla: Vastaaja

Vastaajanumeron määrittäminen

1. Mene puhelintilaan
  2. Valitse näppäimistö
  3. Näppäile **5005*86*vastaajanumero# (esim. +358420123456)
    • Plus-merkin saat näkyviin, kun painat nolla-näppäintä vähän aikaa pohjassa
  4. Paina soita-näppäintä

Vastaajanumeron poistaminen

1. Mene puhelintilaan
  2. Valitse näppäimistö
  3. Näppäile ##5005*86#
  4. Paina soita-näppäintä

Vastaajaan soittaminen

1. Mene puhelintilaan
  2. Paina Puheposti-kuvaketta

Internet-jako

Lue lisää aiheesta sivulla: Ohjeet Applen sivulla
Lue lisää aiheesta sivulla: Internet-jako iPhonella

Internet-jako tarkoittaa sitä, että voit käyttää iPhonea modeemina.

1. Valitse iPhonesta Asetukset > Yleiset > Verkko > Internet-jako
  2. Kytke internet-jako päälle
  3. Yhdistä iPhone tietokoneeseen joko USB-kaapelilla tai bluetoothin kautta

Huom! Internet-jaon käyttäminen on maksullista. Tutustu nettipaketteihimme.

Vinkkejä

Millainen valmius laitteessa on käyttää suojatumpia yrityssähköposteja?

iPhone tukee VPN-yhteyksiä ja SSL-salausta sähköpostiyhteyksissä.

Saako laitteelle vakuutuksen?

iPhonelle ei saa vakuutusta Soneralta. Voit tiedustella asiaa vakuutusyhtiöstäsi.

Kuinka SIM-kortilla olevat yhteystiedot kopioidaan laitteen osoitekirjaan?

Valitse Asetukset > Mail, Yhteystiedot, Kalenteri > Tuo SIM-yhteystiedot.

Kuinka siirrän yhteystiedot Nokian puhelimesta iPhoneen?

Lue lisää aiheesta sivuilta: Yhteystietojen siirto Nokian puhelimista.

Ongelmatilanteet

Lue lisää aiheesta sivulla: iPhone vikatilanteet

Takuu

iPhonen takuuaika on 12 kuukautta. Tutustu myös takuuehtoihin.

Takuurajoitus

Jos laitteen SIM-lukitus on avattu tai sen ohjelmistoa on muuten muokattu (esim. Jailbreak), lakkaa takuun voimassaolo ja laitteelle tarjottava huoltopalvelu muuttuu maksulliseksi.

Laitteen takuu ei kata myöskään tapauksia, joissa laite on kastunut. Kosteusvaurioituneen laitteen korjaushinta on 293 € mallista riippumatta.

Huolto

Mikäli laitteeseen tulee vikaa, saat apua iPhonea myyviltä jälleenmyyjiltä tai voit toimittaa laitteen huoltoon lähimmän postitoimipisteen kautta. Mikäli palautat laitteen postin kautta, kysy lisäohjeita asiakaspalvelustamme.

Myös takuun ulkopuoliset viat hoidetaan huollon kautta. Takuun ulkopuolisen vian korjaaminen on maksullista (hintaesimerkki: akun vaihto maksaa 150 € mallista riippumatta).

Mikäli lisälaite, esim. laturi, menee rikki, hoituvat sen takuuvaihdot iPhone-kauppiaiden kautta.

Laitteen vaihto varkaus- tai katoamistilanteessa

Jos laite katoaa tai varastetaan, ota yhteyttä myyjäliikkeeseen tai Soneran asiakaspalveluun ja ilmoita vanhan laitteen sarjanumero. Myyjäliike tai Soneran asiakaspalvelu ilmoittaa tiedot eteenpäin uuden laitteen toimittamiseksi. Uusi laite on aina maksullinen ja se tulee aktivoida käyttöön, kuten aiempikin laite. Myös uusi laite on sim-lukittu.

Hinnat eri laitteille:

• iPhone 3G 8GB: 512 €
  • iPhone 3G 16GB: 578 €
  • iPhone 3GS 16GB: 611 €
  • iPhone 3GS 32GB: 708 €
  • iPhone 4 16GB: 676 €
  • iPhone 4 32GB: 786 €