Huawei E353

Ohjeet ja vinkit

Huawei E353 on Huawein valmistama nettitikku. Laitteen tukemat taajuudet ovat:

• EDGE/GPRS/GSM 850/900/1800/1900MHz
  • HSUPA/HSDPA/UMTS 900/2100 MHz

Ominaisuudet

Muistikorttipaikka kyllä
Lisäantennipaikka kyllä
Tekstiviestilähetys kyllä
Lähetysnopeus (max)
  • HSUPA 5,76 Mbps
  • HSDPA 21,6 Mbps
Koko 84 mm x 27 mm x 12 mm
Paino n. 30g

Yhteensopivuus

Valmistaja ei ilmoita toimivuutta.
Vaatii ohjelmistopäivityksen.
Ei testattu tai valmistaja ei ilmoita toimivuutta.
Valmistaja ilmoittaa toimivaksi.
Windows 2000 Windows XP Windows Vista
Mac OS 10.5 Mac OS 10.6 Mac OS 10.7
Windows 7 Linux

Kuva

1. USB-liitin
2. Hihnan kiinnitysreikä
3. Lisäantennin paikka
4. Merkkivalo (lue lisää: merkkivalojen selitykset)
5. Muistikortin paikka (microSD)
6. SIM-korttipaikka

Käyttöönotto

Lue lisää: SIM- ja MicroSD -korttien asennus

1. Käynnistä tietokone ja yhdistä nettitikku tietokoneen USB-porttiin.
  2. Asennus käynnistyy automaattisesti.
    • Mikäli asennus ei jostain syystä käynnisty automaattisesti, käynnistä asennus käsin AutoRun.exe -tiedoston avulla.
    • Jos tietokone ei tunnista modeemia heti, odota noin 5 - 10 minuuttia, joillakin koneilla laitteiden välinen keskustelu saattaa kestää kauemmin.
  3. Seuraa ohjatun asennuksen näytölle tuovia ohjeita.
  4. Kun asennus on valmis, hallintaohjelman www-sivu avautuu ja nettitikku ottaa yhteyden verkkoon automaattisesti.

Modeemin tila

Merkkivalo ilmaisee modeemin tilan.

Merkkivalo Modeemin tila
Vihreä, vilkkuu kahdesti 3 s välein USB-tikun virta on kytkettynä
Vihreä, vilkkuu kerran 3 s väleinUSB-tikku on rekisteröitymässä 2G-verkkoon
Sininen, vilkkuu kerran 3 s välein USB-tikku on rekisteröitymässä 3G/3G+-verkkoon
Palaa tasaisesti vihreänä USB-tikku on yhteydessä 2G-verkkoon
Palaa tasaisesti sinisenä USB-tikku on yhteydessä 3G-verkkoon
Palaa tasaisesti sinivihreänä USB-tikku on yhteydessä 3G+-verkkoon
Pois päältä USB-tikku on irrotettu

Verkkohallintasivu

Muodostettuasi langattoman verkkoyhteyden selainikkunaan avautuu verkkohallintasivu, mikäli PIN-koodikysely on päällä. Syötettyäsi PIN-koodin voit käyttää internetiä. Verkkohallintasivulla voit mm. tallentaa ja jakaa microSD-kortin sisältöä sekä lähettää tekstiviestejä. Hallintasivulta löydät myös kattavat ohjeet laitteelle.

Verkkohallintasivun avaaminen

1. Varmista, että nettitikun ja tietokoneen tai laitteen välinen yhteys on muodostettu oikein.
  2. Käynnistä internet-selain ja kirjoita osoitteeksi http://192.168.1.1
  3. Mikäli PIN-koodikysely on päällä, kysyy verkkohallintasivua sitä. Oletus-PIN on 0000.

Tekstiviestit

Lue lisää: Tekstiviestien vastaanotto ja lähetys

Asetukset

Lue lisää: Verkkohallintasivun asetukset

Ongelmatilanteet

Lue lisää aiheesta sivulla: Liikkuvan laajakaistan vikatilanteet

Verkon valinta

Lue lisää aiheesta sivulla: Verkkohallintasivun asetukset

Voit lukita yhteyden käyttämään vain tiettyä verkkoa.