Etusivu > Asiakastuki > Ohjeet ja vinkit: Laajakaista > ADSL-modeemin asetukset

ADSL-modeemin asetukset

Ohjeet ja vinkit

Eri operaattorit käyttävät erilaisia ADSL-modeemin asetuksia.

Varmista, että modeemissasi on määritettynä Soneran asetukset, jotta yhteytesi toimii. Jos olet esimerkiksi siirtynyt toiselta operaattorilta Kodin Netti ADSL tai Valokuitu -asiakkaaksi, joudut luultavasti muuttamaan modeemisi asetuksia. Noudata aina modeemin valmistajan ohjeita, kun määrittelet modeemisi asetuksia. Ohjeet löytyvät modeemin käyttöoppaasta ja yleensä myös modeemin valmistajan kotisivuilta.

Soneran operaattoriasetukset

Yhteysmuoto

Routed (reitittävä) tai Bridged (siltaava)
RFC 2684 / RFC 1483

ATM-parametrit

VPI: 0
VCI: 33

Modulointiasetukset

Yli 8 Mbit/s liittymä

  • ADSL2+ Annex A (ADSL-liittymät)
  • ADSL2+ Annex M (Valokuitu, ADSL-tekniikalla toteutettu)

8 Mbit/s tai alle

  • ITU-T G.dmt
  • ANSI T1.413 issue 2


Tarkista, että modeemisi käyttää liittymän nopeuden edellyttämää ADSL-standardia.

Molemmat alle 8 Mbit/s standardit ovat tuettuja Soneran verkossa. Vakioasetuksena modeemeissa on yleensä käytössä automaattivalinta, joka valitsee useimmiten ANSIn. Käytä sitä standardia, jolla yhteytesi toimii paremmin. Vaihtaminen onnistuu modeemin asetuksista.


Varmistettuasi, että ADSL-modeemisi käyttää edellä mainittuja asetuksia ja tukee liittymän vaatimaa nopeutta, pystyy se saamaan yhteyden Soneran verkkoon. Tarkempaa tietoa modeemin asetusten määrittelystä löydät modeemin valmistajan ohjeista.

Huom! Sonera Avustaja tarkistaa ja korjaa automaattisesti verkkoyhteyden, laajakaistamodeemin ja sähköpostin asetukset. Lataa ilmaiseksi!

Katso myösOhjeet