Etusivu > Asiakastuki > Ohjeet ja vinkit: Matkapuhelin > 3G-läppärin vikatilanteet

3G-läppärin vikatilanteet

Ohjeet ja vinkit

Ongelmatilanteet

Mikäli yhteys ei lähde toimimaan oikein, ongelman syy ja jatkoselvitystoimet riippuvat siitä, miten vika ilmenee:

Mikäli itse laitteessa ilmenee vikaa, ole yhteydessä laitevalmistajaan.

Lue lisää sivulta: Liikkuvan laajakaistan takuu ja huolto

Liikkuva laajakaista ulkomailla

Liikkuvan laajakaistan perusominaisuuteen kuuluu ulkomaan dataesto, joka estää netin käytön ulkomailla. Mikäli haluat käyttää nettiä myös ulkomailla, voit poistaa eston maksutta Omilla Sivuilla (Data roaming –esto). Huomaathan, että ulkomaan käyttö ei sisälly kuukausimaksuun, vaan se laskutetaan erikseen (katso hinnat hinnastosta). Halutessasi voit ottaa käyttöön ulkomaan tiedonsiirron käyttökaton, tilaus onnistuu myös Omilla Sivuilla.

Tutustu tarkemmin ulkomaan tiedonsiirron hintakattoon.

Haittaohjelmat

Viestintämarkkinalaki edellyttää, että operaattorin on estettävä virusten leviäminen ja niiden aikaansaamat ongelmat sekä estää matkapuhelinverkkoa/muita yhteisöjä häiriköivät laitteet. Siksi liittymä voidaan sulkea haittaohjelmien vuoksi. Sulku johtuu yleensä viruksen saastuttamasta päätelaitteesta tai spam-sähköpostien lähettämisestä.

Saat ilmoituksen suljetusta liittymästä tekstiviestillä sekä kirjeitse. Ilmoituksen saatuasi sinun kannattaa välittömästi vaihtaa salasanat kaikkiin palveluihin, joita olet viime aikoina verkossa asioidessaan käyttänyt, ettei tunnuksiasi väärinkäytetä.

Useat haittaohjelmat on toteutettu niin, ettei niitä saa poistettua virustorjuntaohjelmilla. Suosittelemme käyttöjärjestelmän uudelleen asennusta, jotta saat koneesi varmasti puhdistettua haittaohjelmista. Lisätietoa saat vikapalvelustamme.

Kuuluvuus

Tarkista Liikkuvan laajakaistan kuuluvuus kartalta. 3G-verkon alueella pääset hyödyntämään parhaimpia nopeuksia. Huomaa, että karttaohjelma ei osaa ottaa huomioon rakennusmateriaaleja, ikkunoiden suuntia jne.

Liikkuvan laajakaistan toimivuuteen/nopeuteen vaikuttaa myös

  • yhtäaikaisten käyttäjien määrä: mitä enemmän käyttäjiä, sitä enemmän nopeuden vaihtelua ja netin hidastelua
  • etäisyys tukiasemasta eli kentänvoimakkuus
  • käyttöpaikka rakennuksen sisällä (mitä useampia seiniä välissä, sitä huonompi toimivuus)
  • betoniseinän raudoitus on tehokas estämään sisätilakuuluvuutta

Yleistä

Vinkkejä kentänvoimakkuuden (tiedonsiirtonopeuden) parantamiseksi:

  • Siirrä tietokoneesi käyttöpaikka sille puolelle huoneistoa, mistä löytyy paras kentänvoimakkuus (ikkunan vieressä on yleensä parhaimmat kentänvoimakkuudet).
  • 3G–läppäreissä antenniratkaisu on rakennettu mallista riippuen näytön kehykseen ja vastaa vahvistukseltaan 2db:n lisäantennia.
  • Kokeile 3G-läppäriä kaikissa käyttötilanteissa kotona ja matkalla. Suosittelemme liikkuvaan käyttöön nettitikkua tai 3G-läppäriä ja kotiin kiinteää laajakaistaliittymää.
  • Kuvien ja videoiden siirtäminen koneelta nettisivuille tapahtuu tällä hetkellä huomattavasti nopeammin kiinteän laajakaistan kautta kuin liikkuvan laajakaistan kautta.

Katso myösOhjeet