Etusivu > Asiakastuki > Ohjeet ja vinkit: Matkapuhelin > 3G-läppäri: netti toimii, mutta hitaasti tai yhteys pätkii

3G-läppäri: netti toimii, mutta hitaasti tai yhteys pätkii

Ohjeet ja vinkit

Toimintaohjeet

• Testaa toimiiko yhteys paremmin, kun lukitset yhteysohjelman käyttämään vain 3G-verkkoa:
  1. Katkaise yhteys yhteysohjelmasta
  2. Laitevalmistajan ja käytettävän ohjelman mukaisesti muutos tehdään seuraavasti:
  3. Luo yhteys uudelleen
  • Huomioithan, että kun olet lukinnut ohjelman käyttämään vain 3G-verkkoa, ei yhteys toimi 3G-verkon ulkopuolella lainkaan.
  • Mikäli 3G-verkkoa ei ole, toimii yhteys GSM/EDGE –verkossa, jolloin nopeudet ovat huomattavasti hitaampia kuin 3G-verkossa.
  • Mikäli nämä toimenpiteet eivät paranna yhteyden toimivuutta, ota yhteys vikapalveluumme.

Netin nopeuteen vaikuttavat merkittävästi mm. seuraavat seikat:

1. Etäisyys tukiasemasta
  2. Signaalin voimakkuus
  3. Yhtäaikaisten käyttäjien määrä
  • Suosittelemme kokeilemaan nettiyhteyttä eri vuorokauden aikoihin, koska tiedonsiirron nopeus voi vaihdella

Katso tarkemmat ohjeet laitteen käyttöohjeesta tai laitevalmistajalta.

Liikkuva laajakaista ja Sonera Tietoturva

Lue lisää aiheesta sivulla: Sonera Tietoturva/Sovellusten hallinta

Sonera Tietoturva -ohjelman asetuksia muuttamalla Liikkuvan laajakaistan yhteyden toimivuutta ja nopeutta on mahdollista parantaa.

Lisäämällä käyttämäsi selainohjelma sekä 3G-läppärin yhteysohjelma sallittujen sovellusten listaan, ei tietoturva tällöin rajoita läppärin yhteysnopeutta.

1. Avaa Sonera Tietoturva -ohjelma
  2. Valitse Asetukset > Verkkoyhteydet > Sovellusten hallinta.
  3. Oikealle puolella olevassa Sovellus-listassa tulisi näkyä Internet Explorer tai ie (asetuksilla Salli > Salli).
    • Mikäli käytössäsi on jokin muu selainohjelma (esim. Mozilla Firefox), tarkista sen asetukset.
    • Mikäli et näe Internet Exploreria listassa paina Lisää -painiketta ja etsi Selaa -painikkeen kautta ohjelmatiedostoista Internet Explorer.
    • Jos listassa on Internet Explorer, mutta asetukset ovat Estä, muuta asetuksia valitsemalla sovelluksista Internet Explorer ja klikkaamalla Tiedot-painiketta. Valitse Salli > Salli ja OK.
  4. Tarkista myös, että Sovellusten hallinta –listassa sallittujen ohjelmien listalla löytyy samaan tapaan myös 3G-läppärisi yhteysohjelma (Acer 3G Connection, Connection Manager, Nokia Internet Modem, HP Connection Manager, Globetrotter Connect).

Vanhemmassa Sonera Tietoturva -versiossa asetukset löytyvät seuraavasti: Virus ja vakoilusuojaus > Lisäasetukset > Internet suojaus > Sovellusten hallinta.

• Muista tarkistaa, että Sovellusten hallinta –listassa sallittujen ohjelmien listalla löytyy selainohjelman lisäksi 3G-läppärisi yhteysohjelma.