IP osoite staattiseksi

Keskustelua laajakaistaan liittyvistä teknisistä ongelmista, mm. mahdollisista verkkovioista ja yhteensopivuusongelmista.

IP osoite staattiseksi

ViestiKirjoittaja Arthetzki » 09 Huhti 2011, 20:16

Elikkä otsikon mukainen kysymys, miten saan Laajakaista Extra (100/30) liittymän ip osoitteen staattiseksi? Liittymän takana olevaan koneeseen pitäisi siis päästä käsiksi verkon ulkopuolelta. Ensimmäiseksi huomattiin että koneille jaetaan 192. alkuiset sisäverkon ip:t, mutta se korjattiin avaamalla portti reitittimestä, sitten huomattiin että tämä meidän liittymän ulkoinen ip osoite vaihtuu silloin tällöin, yleensä viikon välein. Soitimme asiakaspalveluun ja sieltä sanottiin että jokaiselle liittymälle on varattu 5 ip osoitetta, mutta asiakaspalvelija oli sen verran kädetön ettei muuta osannut sanoa. Eli seuraavat kohdat pitäisi täyttää, mutta mistä saan nämä tiedot jos en asiakaspalvelusta?

IP Address ?
Subnet Mask ?
ISP Gateway Address ?
Primary DNS Address ?
Secondary DNS Address ?
MTU: ? (nykyinen 1500)
Keep Alive: Enabled / Disabled
Do not change the TTL value: Enabled / Disabled
IGMP: Enabled / Disabled
Arthetzki
 
Viestit: 25
Liittynyt: 05 Marras 2010, 18:40

Re: IP osoite staattiseksi

ViestiKirjoittaja Tapio » 12 Huhti 2011, 17:44

Kaikissa Soneran kuluttajille suunnatuissa laajakaistaliittymissä on dynaamiset eli vaihtuvat IP-osoitteet. Mahdollisuutta kiinteään ulkoverkon IP-osoitteeseen ei ole.

Soneran yritystuotteissa on saatavana laajakaistaliittymiä kiinteillä IP-osoitteilla.

----

Netistä löytyy palveluita, joilla kierretään palvelimen pitämiseen ja dynaamiseen IP-osoitteeseen liittyvä ongelma. Sellainen palvelu on esimerkiksi DynDNS.

En ole tuota palvelua koskaan käyttänyt, mutta kuvauksen perusteella se kuullostaa mahdolliselta ratkaisulta tilanteeseesi.
Asiakaspalvelu palvelee sinua osoitteessa http://www.sonera.fi/asiakastuki/. Osoitteesta löydät Useimmin kysytyt kysymykset, Keskustele ja kysy –palstan ja Ohjeet ja vinkit.
Avatar
Tapio
Sonera Asiakaspalvelu
 
Viestit: 1901
Liittynyt: 04 Loka 2010, 14:27

Re: IP osoite staattiseksi

ViestiKirjoittaja VanhaJaKiukkuinen » 12 Huhti 2011, 18:18

Tapio kirjoitti:Netistä löytyy palveluita, joilla kierretään palvelimen pitämiseen ja dynaamiseen IP-osoitteeseen liittyvä ongelma. Sellainen palvelu on esimerkiksi DynDNS.


Parempi on suomalainen ilmaispalvelin dy.fi http://www.dy.fi/

Olen käyttänyt sen palveluja monta vuotta, eikä valittamista ole ollut. Päinvastoin. Suositan lämpimästi.
VanhaJaKiukkuinen
Superneuvos
Superneuvos
 
Viestit: 280
Liittynyt: 30 Marras 2010, 20:20


Paluu Tekniset ongelmatilanteet